avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua,
Iata pe scurt urmatoarea situatie: bunicii mei aveau in 1948 un teren de 300m2; comunistii le-au luat 100m2; prin anii '60 bunica mea ramasa singura, a vandut restul de teren cu casa cu tot parintilor mei; acel teren luat a fost revendicat dupa anul 2000 de mama mea - deoarece era in proprietatea primariei, s-a gasit o solutie si terenul confiscate de comunisti a fost retrocedat pe numele mamei mele.
INTREBARE: tatal meu, casatorit cu mama mea la data achizitiei terenului, avea sau nu drept de proprietate asupra acestui teren? - practic, dupa decesul tatalui meu, acest teren intra la masa succesorala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: simircea , utilizator 10:29, 1 Iunie 2016
Buna ziua,
E vorba de terenul de 100 mp diferenta?
Daca da atunci NU, nu intra in masa succesorala.
Multumesc pentru raspuns - da, este vorba de terenul de 100m2 confiscat de comunisti si retrocedat mamei mele - doar mama mea are drept de proprietate, sau este vorba de toti mostenitorii bunicii mele (ultimul proprietar)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatarea calitatii de proprietar DICUTUDOR DICUTUDOR MAMA A PRIMIT DE LA MAMA SA UN TEREN IN SUPRAFATA DE 625 MP IN JURUL ANILOR 1950 - 1955 , TEREN CARE FACEA PARTE DINTRUN TEREN DE 5000 MP , PE CARE ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune robix robix Buna ziua. Doresc sa initiez la judecatorie dezbaterea suucesiunii dupa bunici, mama fiind de asemenea decedata. Am atasat la cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Ce putem face? retrocedare sau...? Silvia1945 Silvia1945 Ce putem face? Retrocedare sau...? Mama mea locuia cu bunica mea într-o comună. Aveam o casă + curte de 2500mp, când au venit comuniștii și le-au ... (vezi toată discuția)