avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard cu probleme!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard cu probleme!!

Buna seara !

In anul 2001, am achizitionat o casa. Intre noi si vecinul din fata casei noastre nu era gard. Conform actelor de proprietate si a schitelor casei, gardul nu era in linie dreapta. Astfel, dupa o portiune de 20 m liniari, gar dul ar fi tebuit sa ingusteze curtea noastra cu 1m 2, pe o portiune tot de 20 m liniari. Ne-am inteles cu vecinul, sa tragem gardul drept astfel incat, cat i-am dat noi in prima portiune de gard, atat ne-a dat el in cea de-a doua. Nu am facut niciun act! De atunci au trecut 15 ani. Intre timp, relatiile dintre noi, vecinii au devenit tensionate, iar vecinul ameninta ca trage gardul la loc. Poate sa faca asta ? Mai ales ca, canalizarea dansului este trasa pe jumatate din suprafata, la noi in curte adica, daca ar darama gardul( din BCA, inalt de 2m) si l-ar trasa conform actelor, canalizarea dansului ar ramane la noi.

Va multumesc, anticipat !
Cel mai recent răspuns: Angelsy , utilizator 08:03, 1 Iunie 2016
Vecinul ar putea formula o acțiune în grănițuire. Dacă vă apărați bine nu veți avea probleme având în vedere că acel gard a fost edificat de 15 ani, situația fiind în mod evident însușită de către părți.
Se poate invoca uzucapiunea de 10 ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o problema si as dori daca se poate sa-mi ... Vasilescu Florin Sorin Vasilescu Florin Sorin Buna ziua, am si eu o problema si as dori daca se poate sa-mi spuneti daca legal am vreo optiune privind aceasta speta si daca pot inregistra o plangere si ... (vezi toată discuția)
Pompa de apa a vecinului prea aproape de casa mea Bluebells Bluebells Buna ziua, Am un vecin \"binevoitor\" care ne crează numai probleme. Una dintre ele este aceea ca peretele casei nostre (spatele casei) care este in fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana ... ioana zamfirescu ioana zamfirescu Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana in gradina. De cateva zile apa a inceput sa miroase a canalizare, atunci ne am dat seama ca ... (vezi toată discuția)