In anul 2001, am achizitionat o casa. Intre noi si vecinul din fata casei noastre nu era gard. Conform actelor de proprietate si a schitelor casei, gardul nu era in linie dreapta. Astfel, dupa o portiune de 20 m liniari, gar dul ar fi tebuit sa ingusteze curtea noastra cu 1m 2, pe o portiune tot de 20 m liniari. Ne-am inteles cu vecinul, sa tragem gardul drept astfel incat, cat i-am dat noi in prima portiune de gard, atat ne-a dat el in cea de-a doua. Nu am facut niciun act! De atunci au trecut 15 ani. Intre timp, relatiile dintre noi, vecinii au devenit tensionate, iar vecinul ameninta ca trage gardul la loc. Poate sa faca asta ? Mai ales ca, canalizarea dansului este trasa pe jumatate din suprafata, la noi in curte adica, daca ar darama gardul( din BCA, inalt de 2m) si l-ar trasa conform actelor, canalizarea dansului ar ramane la noi.
Vecinul ar putea formula o acțiune în grănițuire. Dacă vă apărați bine nu veți avea probleme având în vedere că acel gard a fost edificat de 15 ani, situația fiind în mod evident însușită de către părți.