Buna ziua,
Am un vecin "binevoitor" care ne crează numai probleme. Una dintre ele este aceea ca peretele casei nostre (spatele casei) care este in fara curtii/casei lui este foarte ud datorită infiltrației cu apa provenita de la vecin. Anul trecut si-a pavat curtea lăsând o porțiune de max 50 cm nepavata unde si-a pus pompa de apa (cișmeaua) fara a avea vreo scurgere. Distanță pana la peretele casei mele fiind mai putin de 1m. De altfel, i-an surprins cand isi goleau piscina gonflabila de apa, toată apa scurgandu-se spre casa mea infiltrând-se in porțiunea mica de pământ nebetonata. Am vrut sa pun izolație la fundatie in acea porțiune, dar m-am izbit de refuzul lui deoarece nu am acces total in spatele casei mele întrucât el a "trântit" un gard cum a vrut el, deoarece eu nu am fost acasă in acea perioada, el profitând a pus gardul cum a avut chef. ( asta este o alta problema pe care o am cu el).
Exista vreo prevedere legală care sa il pună sa isi mute pompa de lângă peretele meu, ca de vorba buna nu funcționează aceasta metoda. Iar gardul, daca a fost făcut in lipsa mea nu mai poate fi dărâmat, ca asa susținea o cucoana din primărie?
Mulțumesc aniticipat!