avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pompa de apa a vecinului prea aproape de casa mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pompa de apa a vecinului prea aproape de casa mea

Buna ziua,
Am un vecin "binevoitor" care ne crează numai probleme. Una dintre ele este aceea ca peretele casei nostre (spatele casei) care este in fara curtii/casei lui este foarte ud datorită infiltrației cu apa provenita de la vecin. Anul trecut si-a pavat curtea lăsând o porțiune de max 50 cm nepavata unde si-a pus pompa de apa (cișmeaua) fara a avea vreo scurgere. Distanță pana la peretele casei mele fiind mai putin de 1m. De altfel, i-an surprins cand isi goleau piscina gonflabila de apa, toată apa scurgandu-se spre casa mea infiltrând-se in porțiunea mica de pământ nebetonata. Am vrut sa pun izolație la fundatie in acea porțiune, dar m-am izbit de refuzul lui deoarece nu am acces total in spatele casei mele întrucât el a "trântit" un gard cum a vrut el, deoarece eu nu am fost acasă in acea perioada, el profitând a pus gardul cum a avut chef. ( asta este o alta problema pe care o am cu el).
Exista vreo prevedere legală care sa il pună sa isi mute pompa de lângă peretele meu, ca de vorba buna nu funcționează aceasta metoda. Iar gardul, daca a fost făcut in lipsa mea nu mai poate fi dărâmat, ca asa susținea o cucoana din primărie?
Mulțumesc aniticipat!

Alte discuții în legătură

Doua case cu perete comun, una a fost demolata - prejudiciu pentru mine si litigiu donnyella donnyella Am nevoie de un sfat pentru ca nu stiu cum sa fac si cui sa ma adresez.Am o casa care avea perete comun in spatele ei cu o alta casa.Proprietarul casei din ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare proprietăți vasile vaideanu vasile vaideanu Bună ziua,între mine și vecinul meu este un gard din beton(temelia) si tabla pe care vecinul meu la construit pe vremea când încă nu eram eu proprietar ... (vezi toată discuția)
O constructie improvizata la vecini imi deterioreaza peretele casei. CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua In spatele casei mele, vecinii au o baraca veche, lipita de peretele casei mele. In urma zapezilor si a ploilor peretele casei mele este ud, ca si ... (vezi toată discuția)