avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua case cu perete comun, una a fost demolata - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua case cu perete comun, una a fost demolata - Prejudiciu pentru mine si litigiu

Am nevoie de un sfat pentru ca nu stiu cum sa fac si cui sa ma adresez.Am o casa care avea perete comun in spatele ei cu o alta casa.Proprietarul casei din spate a vandut casa iar cel care a cumparat a demolat casa cu barosul si a vandut terenul altei persoane.Acolo unde a fost casa, pe peretele casei mele, a ramas o teava din care a curs apa timp de o saptamana si s-a infiltrat la mine in spatiul de la subsol. Incercand sa iau legatura cu noul proprietar ca sa inchid apa am aflat ca vrea sa faca gradina pe terenul acela cu aspersoare care vor uda tot timpul terenul si va dati seama ce se intampla cu peretii casei mele in care oricum este foarte frig de cand a demolat casa din spate si au aparut pete de apa pe pereti! Am luat decizia sa fac o lucrare de izolatie dar am nevoie sa intru in curtea lui dar el nu ma lasa sa sap si imi impune sa pun numai polistiren si sa fac asta si pe peretii celorlalti vecini care zic ca nu au bani.Am facut si eu referinta la faptul ca nimeni nu mi-a cerut acordul pentru demolarea asta iar el ma ameninta ca nu am decat sa-l dau in judecata pentru ca el asa a cumparat, ca este jurist si stie ca are dreptul sa nu ma lase in curtea lui si daca ma lasa ma conditioneze sa fac pe cheltuiala mea si la ceilallti vecini daca vreau sa intru in curte.Casa este foarte veche si a fost foarte zguduita cand au demolat cu barosul.Trebuie sa consolidez neaparat peretele si sa fac o izolatie dar nu vreau sa adopt solutia lui si nu vreau sa platesc pentru toti.
Cui oare sa ma adresez? El mi-a spus ca nu el a demolat sa ca pot sa-l dau in judecata ca nu se va rezolva nimic pentru ca el face ce vrea in curtea lui si daca nu vrea sa ma lase sa intru,nu intru.Casa mea este in starea asta inconfortabila, insalubra si in pericol de a se darama si un pericol si pentru noi.Poate daca as dovedi ca a demolat fara autorizatie ar fi un motiv sa ma lase sa-mi fac izolatia pe care o vreau?Sa ma duc la primarie?Va multumesc mult pentru un sfat.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:38, 27 Aprilie 2013
incercati sa faceti plangere la primarie, pentru a se dispune un control.

Cat despre despagubiri nu le puteti obtine decat prin preces in instanta.

consultati un avocat la cazul concret.
Multumesc.Este un inceput cu primaria.Nu vreau despagubiri, vreau sa ma lase sa-mi consolidez si izolez peretele cu solutia pe care mi-a dat-o un inginer si nu vreau sa platesc decat lucrarea pentru peretele meu.
ar fi indicat sa vorbiti inati cu el....amenzile pentru demolari ilegale sunt foarte mari...dar odata facut ( cel putin in Bucuresti) este mai greu sa mai intorci si nici nu cred ca va fi dispus la vreun acord ...mai bine vorbiti inainte ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)
Izolarea unui perete al casei la distanta de 60 cm de langa linia de hotar jhony24 jhony24 Buna ziua,casa mea este construita la 60 cm de hotar(la mijlocul casei)tin sa mentionez ca la construirea casei,fundatiei si a primului nivel,vecinul de ... (vezi toată discuția)
Sesizare inspectorat in constructii alinamuresandiana alinamuresandiana Buna ziua. Vecinul meu care are casa lipita de a mea si-a demolat mai demult o parte din acoperis si apoi nu a mai continuat cu lucrarile. In consecinta a ... (vezi toată discuția)