avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare bani de catre angajator de la Casa de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare bani de catre angajator de la Casa de Asigurari de Sanatate

buna ziua,
am o firma, am in cadrul firmei 2 fete insarcinate, le platesc concediile medicale la zi numai ca de circa 6 luni de zile statul nu mi-a mai rambursat niciun leu.
1. ce s-ar intampla daca as plati angajatilor aceste concedii in momentul in care as primi si eu banii de la stat macar pt luna trecuta?
2. ce s-ar intampla daca nu as mai plati aceste contributii la stat pana in momentul in care datoriile nu s-ar compensa?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:59, 9 Iunie 2016
Va multumesc frumos. Banuiam ca prea multe solutii nu am dar am vrut sa ma asigur. Romanica...
1. Cred ca o solutie ar fi sa actionati in judecata Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care trebuia sa va restituie banii in termen de 90 de zile.

2. Cititi pe:
[ link extern ]

si pe:

[ link extern ]

si vedeti cum Casele de Asigurari de Sanatate au o procedura foarte stufoasa pe care o parcurg pana reusesc sa verifice si sa plateasca banii.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@ stoicaleonida

O alta solutie, sa va actioneze in instanta salariatul si apoi sa chemati in garantie Casa de asigurari de Sanatate.

Aceasta forma de interventie este reglementata de codul de procedura civila si ofera posibilitatea uneia dintre partile procesului sa cheme in garantie o alta persoana impotriva careia se poate indrepta in cazul in care cade in pretentii .
Creati o firma noua si mutati lucratorii pe ea. Cealalta le-o donati.
in ce conditii poate un angajator sa refuze un concediu medical?
- daca nu este adus la timp (24h anuntat si 6 zile adus fizic parca) poate sa-l refuze?
- dar daca are dovezi clare ca presupusul bolnav a fost pe plaja sau in excursii in aceasta perioada (daca nu ma insel angajatul ar trebui sa anunte la medic adresa unde poate fi gasit etc)
- dar daca medicul de familie da pe o boala obisnuita mai mult de 10 zile de concediu medical?
- are vreo metoda angajatorul de a verifica daca concediul este corect acordat sau doar se incearca un chiul cu acte in regula?

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza plata concediilor medicale elena balan elena balan in anul 2011 am revenit la munca dupa ce am stat in concediu de ingrijire copil, dupa 2 luni am ramas insarcinata din nou si am intrat in concediu de risc de ... (vezi toată discuția)
Neplata concediului medical beldie beldie Cum se face plata certificatului medica, lunar de angajator sau dupa recuperarea sumelor de la Casa Nationala de Sanatate? Am un caz in familie, accidentul s-a ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa plateasca indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca madimadi madimadi buna seara,am si eu cateva intrebari;soacra mea este operata de cancer mamar(i s-a scos sanul),este in medical dar patronul nu vrea sa-i plateasca medicalul(nu ... (vezi toată discuția)