avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ignorarea cererii de catre instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ignorarea cererii de catre instanta

buna ziua.daca la termenul de 25 02 2016 instanta a stabilit pentru partile reclamante cuantumul taxei de timbru prin citatii ca pina la sedinta din 22-02-2016 sa achite taxa respectiva.Acest lucru nu s-a intamplat iar la sedinta din data mai sus aratata instanta a declarat anularea cererii pentru netimbrare,solutie data cu termen de recurs.Mentionez ca procesul se judeca pe vechiul cod.In cererea de recurs depusa de partile reclamante se arata ca acestia au depus in data de 10-02-2016 o cerere de ajutor public judiciar pentru una din parti impreuna cu documentatia necesara Intrebarea mea este de ce instanta a ignorat aceasta cerere nefacand vorbire despre aceasta in pronuntarea deciziei.Am sa incerc cateva variante de raspunsurii probabile.1]cererea a fost tardiva[trebuie stabilit termenul deoarece am inteles ca exista doua,unul de 3 zile ,iar altul de 15 zile 2]cererea trebuia insotita de dovada achitarii taxei de timbru. 3] fiind vorba de o cerere de chemare in judecata comuna .trebuia aratata situatia materiala a fiecaruia[arat ca sunt 3 parti reclamante ,cererea de ajutor public fiind facuta numai pentru o singura persoana.Mai mentionez ca instanta de apel l-ea pus in vedere anterior de 25-01 2016 partilor sa achite taxa de timbru si sa formuleze cererii de ajutor public judiciar pentru fiecare membru in parte.Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta problema,eu avand calitatea de parat in aceasta cauza,daca mai sunt si alte raspunsurii reale.
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 19:41, 14 Iunie 2016
Este posibil ca, instanta sa nu se fi pronuntat din eroare asupra acelor cereri, pur si simplu le-a ignorat.
buna seara.intrucat cererea de chemare in judecata este comuna intre partile reclamante fiind o legatura familiala ,avand acelasi scop referitor la drepturii si obligatii,iar cererea de ajutor public judiciar a fost formulata numai de una din parti si anume de fica care locuieste la aceiasi adresa cu mama ei care este si ea parte reclamanta impreuna cu un fiu dar cu adresa diferita.Acum conform art, 8/o u g 51/2008 si art.14 din aceiasi lege care face referire la venitul mediu net pe familie ca o conditie pentru acordarea ajutorului public judiciar.Documentatia depusa de partea solicitanta sunt;talon de pensie de urmas,total drepturi 445 lei decizia de pensie si un .certificat de la camera notarilor publici precum ca nu s-a dezbatut succesiunea uneia din partile reclamante.Asta fiind tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea cererii de apel petre_marian petre_marian buna ziua.25/01/2016 solutia pe scurt;Amana cauza la data de 22/02/2016 pentru a se cita apelantii cu mentiunea de a achita taxa judiciara de timbru in suma de ... (vezi toată discuția)
Netimbrarea cererii petre_marian petre_marian buna seara,daca o cerere de apel este anulata pentru netimbrare ,aceasta poate avea valoare de lucru judecat,adica daca la fond a rezultat de plata o sulta ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar - cale de atac mdcc mdcc Buna ziua,va rog un sfat autorizat.Sunt reclamant intr-un dosar,am platit taxa de timbre aferenta cerererii de chemare in judecata,dar paratul nu vrea sa o ... (vezi toată discuția)