Buna ziua . As avea o rugaminte . Am solicitat angajatorului adeverinta cu salariul brut si sporurile in vederea pensionarii . Am avut o perioada de 14 luni in care am fost concediata , dar am castigat procesul si am revenit la munca . Am primit toate restantele intr-o singura transa . Cum trebuie sa mi se elibereze adeverinta , pe fiecare luna in parte ? Iar sporurile se calculeaza pentru acea perioada in care am fost concediata din vina exclusiv a angajatorului ?
Va multumesc .
Adeverinta va trebui sa cuprinda veniturile realizate pe fiecare luna - salariu +sporuri - , chiar daca ati primit toate restantele intr-o singura transa .
Angajatorul este obligat sa va elibereze o adeverinta de vechime cu evolutia salariului tarifar brut trecut in CIM si acte aditionale inclusiv sporurile cu caracter permanent pentru toata perioada lucrata unde va include si cele 14 luni castigate in instanta.
Dvs. ati castigat un proces in care ati fost pusa in drepturi, in acest caz, pt. cele 14 luni s-au calculat toate drepturile salariale, s-a platit o sigura data si a fost raportata suma bruta prin declaratia lunara 112.
Nu trebuie sa primiti adeverinta cu veniturile brut realizate, calculate pt. fiecare luna, aceste venituri se regasesc raportate in declaratia 112.
Mergeti la casa de pensii de care apartineti teritorial cu locuinta si solicitati Adeverinţa cu stagiile de cotizare realizate după 01.04.2001.
Adeverinta se eliberează pentru asiguraţii sistemului public de pensii aflaţi în evidenţa ca document in dosarul de pensie.
Completati cererea de eliberare a adeverinţei cu stagiu de cotizare si veti primi adeverinta pe care o veti ataşa celorlalte acte din dosarul de solicitare a drepturilor de pensii.