avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitare venituri II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitare venituri II

Buna seara,

As dori sa stiu daca Intreprindere Individuala pot opta pentru impozit de 3% asupra veniturilor. Ce implica acest lucru si ce conditii trebuie sa indeplinesc?
Cel mai recent răspuns: oroian-rodica , utilizator 20:25, 2 Iunie 2016
Nu, 3% impozit pe venit se aplica la microintrepinteri.

Intreprinderea individuala plateste 16 % impozit pe venit, 5,5% CASS si 10,5 CAS.
Buna ziua,
Ca micro trebuie sa trec de la II la SRL si obligatoriu sa angajaz un contabil?
Nu aveti cum sa treceti de la Intreprindere individual la SRL (microintreprindere) pentru ca sunt guvernate de legii diferite.
Inteleg ca aveti deja Intreprindere individuala ! atunci infiintati un SRL - microintreprindere si ulterior inchideti intreprinderea individuala.
Pentru microintreprindere trebuie sa va angajati un contabil.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2016
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pentru website mihaigeorgescu mihaigeorgescu Buna ziua, Am un website care ofera diverse metode de promovare localurilor pentru promotiile si evenimentele acestora. As dori sa infiintez un SRL insa am ... (vezi toată discuția)
Pfa si ii in acelasi timp? sebisibiu sebisibiu Buna ziua, Pot avea un PFA is o II in acelasi timp? Am un PFA momentant si se poate sa depasesc plafonul de 119.000 EUR deci va trebui sa platesc TVA. Daca ... (vezi toată discuția)