avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua! bunurile dobandite prin donatie pot fi supuse executarii silite (in cazul unui credit neplatit)?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:19, 2 Iunie 2016
Bunurile dobandite prin donatie, au intrat in patrimoniul donatarului, astfel incat creditorii acestuia se pot indrepta impotriva acestui patrimoniu pentru a-si indestula creanta, mai putin daca donatie este afectata de vreo clauza de inalienabilitate. Este afectata?
nu, nu are nici o clauza
Atunci, cel putin teoretic, pot fi supuse executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de inalienabilitate admisa numai in cazul contractelor ce transfera dreptul de proprietate licopodicum licopodicum Buna ziua, potrivit articolelor 627-629 din NCC clauzele de inalienabilitate pot fi incluse in contractele translative de proprietate. Oare o astfel de clauza ... (vezi toată discuția)
Poprire giranti ContSters294253 ContSters294253 BUNHA ZIUA. ESTE POSIBIL CA O PERSOANA CARE ARE UN CREDIT , A PUTUT LUA CREDITUL RESPECTIV AVAND UN NUMAR DE 4 GIRANTI,DIN MOTIVE, NUMAI DE EL STIUTE, ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)