avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbari nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbari nume dupa divort

Buna ziua,

As avea nevoie, va rog, de o informatie. In urma cu 17 ani am divortat de primul meu sot si in urma divortului, de comun acord, mi-am pastrat numele dobandit in urma casatoriei. Ulterior m-am recasatorit si am luat numele actualului sot. Acesta s-a exprimat ca ar dori sa divorteze. In acest caz, intrebarea mea este daca pot sa revin la numele meu initial (de fata) si daca da, ma puteti ajuta va rog cu procedurile care trebuiesc indeplinite?

Ma multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2016
Cat Black, utilizator
Nu puteti reveni la numele dvs. de fata, ci doar la cel pe care l-ati purtat anterior casatoriei, adica numele primului sot. Pentru a reveni ulterior la numele initial de fata, va puteti adresa apoi pe cale administrativa Primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la numele de fata florena01 florena01 buna ziua. as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. multumesc.: am divortat in 2009 si am pastrat numele sotului la presiunea acestuia de a se ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de fata alina81 alina81 Buna, As avea si eu o intrebare, daca un cuplu divorteaza si femeia pastreaza numele barbatului, instanta da o hot.irevocabila, poate femeia sa revina la ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)