avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general In ce conditii se poate renunta la dobanda(restanta)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

In ce conditii se poate renunta la dobanda(restanta)

buna ziua am urmatoarea intrebare:

Un I.F.N. poate sa renunte la dobanda (restanta )datorata de o persoana fizica in cazul unui contract de imprumut(nu si-a respectat obligatiile de plata conform graficului de rambursare si a achitat imprumutul cu intarziere de exemplu 6 luni fata de termenul din contract si a atras dupa sine o dobanda restanta pentru cele 6 luni in valoare de 1000lei).
Exista vreo lege in acest sens?
Casa sa fiu m-ai explicit va dau urmatorul exemplu:

o persoana contracteaza un imprumut de 5000 lei pe o perioada de 12 luni.dobanda este de 500 lei care se incaseaza anticipat(desi legea scrie doar pe maxim 6 luni).Acesta persoana achitat tot creditul peste 18 luni.Pentru cele 6 luni intarziate dobanda se recalculeaza si trebuie sa mai incasez inca 250lei dobanda.
Acest IFN poate sa renunta sa mai incaseze cei 250 lei (dobanda recalculata).
Daca da in ce conditii si are este legea care reglementeaza acest lucru.
Cel mai recent răspuns: diabolik2s , utilizator 13:03, 2 Iunie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane si dobanzi penalizatoare lilianatamasi lilianatamasi Buna ziua am contractat un credit ipotecar de la un ifn,si din motive de sanatate nu am reusit sa platesc 2 rate si am fost anuntata cand am vrut sa achit ca a ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la birou de credite ContSters373867 ContSters373867 Buna seara, numele meu este........ si fac aceasta sesizare uramre a incercari de a rezolva pe cale amiabila o situatie destu de delicata. Am accesat de la ... (vezi toată discuția)
Hora credit ifn - abuz, legile cum vor ei Mihai Ovidiu ov Mihai Ovidiu ov Bună ziua, Am o situație puțin ciudata cu hora credit ifn, vă rog mult un sfat. Am un împrumut de 2800 Ron luat acum ceva vreme , la data de 11 noiembrie ... (vezi toată discuția)