avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie din cauza angajatorului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie din cauza angajatorului?

Buna ziua, sunt activa de 10 ani pe piata muncii si nu am beneficiat nici o data de ajutor de somaj. Acum 11 luni mi-am schimbat locul de munca, si am inceput sa lucrez intr-o alta localitate facand naveta 60 de km zilnic. Atunci cand am mers sa semnez contractul am fost informata ca programul de lucru este de 10 ore pe zi cu 20 de minute pauza. Normal ca oficial lucrez 8 ore si orele suplimentare nu sunt nici platite nici recompensate cu timp liber.

Recent am avut un accident de masina in drum spre casa, nici asta nu a fost inregistrat ca accident de munca, desi am suferit rani destul de serioase.

Idea e ca nu rezist psihic in conditiile de munca date si in urma accidentului si drumul este o teroare.

Din cauza acestor probleme vreau sa imi dau demisia si insa nu am gasit inca un alt loc de munca si as avea nevoie de un ajutor de somaj pe 2-3 luni ca sa imi pot plati facturile pana gasesc alt loc de munca. Insa din cate stiu nu pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care demisionez, nu exista o modalitate prin care sa demonstrez ca nu am demisionat din vointa proprie ci obligata de imprejurari?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 2 Iunie 2016
In unele tari din UE se poate obtine somaj si in situatia unei demisii date in anumite situatii, numai la noi nu se poate reglemanta asa ceva.

De exemplu, demisia lucrătorului din vina exclusivă a angajatorului da posibilitatea sa se obtina somaj in Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj liliana.suciu liliana.suciu indemnizatie somaj poate obtine o persoana care a demisionat din functia detinuta ? (vezi toată discuția)
Somaj bancuta bancuta buna ziua, firmala la care lucrez cu program de 8 ore urmeaza sa intre in faliment.eu mai am 4 ore cu contract de munca ca administrator de imobile la mine ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz desfacere contract de munca. Danbossu Danbossu Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal sa primesti o notifacare de preaviz in data de 04.07.2016 dar sa isi faca efectul cu 01.07.2016 (vezi toată discuția)