avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pfa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pfa

daca am un pfa trebuie sa dateze cu 12 luni inainte de nastere copil ca sa primeasca indemnizatie? daca are mai putin de 12 luni se pot cumula cu lunile ca salariat daca este pauza intre salariat si pfa (respectiv srl in pauza) cu mentiunea ca lunile salariat si lunile pfa sunt in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului?
Pe scurt : intr-un an 4 luni salariat apoi srl si apoi 8 luni pfa , in ultimii 2 ani anteriori nasterii inseamna 12 luni pentru indemnizatie sau nu ?
Daca am 11 luni venituri din salariu si pfa si a 12 luna este dupa nasterea copilului atunci voi putea depune si primi indemnizatie dupa ce au trecut cele 12 luni cu venit chiar daca la momentul respectiv copilul ar avea o luna de la nastere?
Multumesc.
1. In cele12 luni premergatoare nasterii copilului veniturile pot fi din mai multe surse fie concomitent fie alternativ: salariat, PFA, etc.

2. Cele 12 luni de venituri trebuie sa fie neaparat premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), nu se pot cumula luni de dinainte de nastere cu luni de dupa nastere.
usernameg a scris:

...
Pe scurt : intr-un an 4 luni salariat apoi srl si apoi 8 luni pfa , in ultimii 2 ani anteriori nasterii inseamna 12 luni pentru indemnizatie sau nu ?


Veniturile SRL nu vi se iau in considerare.
Am inteles. Totusi nu este o problema daca sunt pauze intre cele 12 luni in care s-a realizat venit atata timp cat e vorba de ultimele 24 de luni dinainte de nastere (se numara luna in care se naste copilul ca fiind a 24-a sau cea dinainte? ) ?
Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Th.elle Th.elle Buna ziua! Am nevoie de niste detalii mai concrete in legatura cu indemnziatia pentru cresterea copilului. Am lucrat pana la 1 septembrie 2018 fara pauze din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de crestere copil Aryyanna Aryyanna Buna ziua, Daca o persoana are contract de asigurare la casa de pensii si nu a obtinut venit salarial in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil 1 si copil 2 stelutanicoleta stelutanicoleta am nascut un copil pe 7 aprilie 2015. am avut concediu postnatal pana pe 31 mai apoi concediu de crestere a copilului. Nu am inteles de cand se calculeaza Ccc. ... (vezi toată discuția)