avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masuri impotriva Primariei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masuri impotriva Primariei?

Buna ziua,

Va descriu o problema putin cam incurcata, poate ma veti ajuta cu un raspuns.
Intr-o curte comuna, in anul 2005 un vecin a construit fara autorizatie o terasa, si a amenajat in pod o mansarda ocupand si suprafata de pod de deasupra mea. Inspectorii din Primarie constata in 2005 printr-un PV edificarea constructiilor si ii da un termen de intrare in legalitate. Termenul expira si vecinul nu intra in legalitate. Apoi in 2006 la multe insistente Primaria vine la fata locului si constata mansardarea podului si deasupra terasei, tot fara autorizatie, la fel primeste un termen de intrare in legalitate, iar dupa expirarea lui findca nu a intrat il actioneaza in instanta. Dupa ani buni, perioada in care eu am tot umblat pe la Judecatorie, si multe altele, mai exact prin 2011 se termina acel proces cu hotarare definitiva pentru aducerea constructiei la starea initiala. Eu initial am crezut ca asta se refera si la constructiile edificate si care au fost sanctionate in 2005.
Dupa ce am reanalizat foarte atent in amanunt, am descoperit problema cu PV din 2005 in care i s-a dat termenul de intrare in legalitate.
Normal ar fi fost ca dupa expirarea termenului de intrare in legalitate, daca nu a obtinut autorizatia sa fie actionat in instanta vecinul. Asta nu s-a intamplat.
Am cerut un raspuns oficial de la Primarie referitor la masurile luate de ei dupa expirarea termenului de intrare in legalitate, iar raspunsul lor a fost simplu, sec...ca, contravenientul nu a fost actionat in instanta dupa expirarea termenului de intrare in legalitate.

Vreau sa va mai mentionez ca din 2005 vecinul a mai obtinut concesionare teren pe care se afla constructia ilegala, autorizatie de functionare care nu sunt 100% in regula (de ex. pentru concesionare si constructie avea nevoie de acordul coproprietarilor care nu il are).

Eu ma gandesc ca daca se aplica legea atunci dupa primul PV, nu mai existau celalalte probleme (procese, drumuri, stres etc.).

Intrebarea este daca acum mai pot face ceva in privinta asta.
Se mai poate face ceva in legatura cu acel PV din 2005 in care, zic eu, nu s-a respectat legea de catre Primarie si prin care eu am fost privat de mai multe lucruri.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Probleme de mansardare adi_todo adi_todo Buna, am niste intrebari legate de mansardarea unei case cu curte comuna. In aceasta curte comuna mai locuieste o familie. Casa, atat a mea cat si a familiei ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor intr-o problema juridica... dorintm dorintm Buna, am sa va descriu mai jos problema mea si sper ca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri si pareri pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Problema a inceput in ... (vezi toată discuția)