avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere presedinte.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere presedinte.

Buna seara. Fac parte din comitetul unei asociatii de proprietari.Astazi mergand la CEC am auzit o d-na de la un ghiseu ca explica unui administrator ce trebuie facut daca se schimba presedintele.Din ce am inteles eu , in cazul in care se schimba presedintele asociatiei trebuiesc depuse aceleasi acte ca la infiintarea asociatiei.Trebuiesc facute 3 dosare : 1 pentru ditl, 1 pentru judecatorie si 1 pentru asociatie. Asi dori sa stiu si parerea dumneavoasta. Multumesc anticipat.

Conducerea asociatiei de proprietari decide/stabileste asupra celor care pot face operatiuni prin banca.
Intr-o asociatie de proprietari, comitetul executiv condus de presedinte ,stabilesc persoanele care pot desfasura operatiuni bancare
Se poate stabili si cuprinde in protocolul cu banca unde se deschide contul ca un membru al comitetului -poate chiar presedintele sau vicepresedintele, sa detina prima semnatura; administratorul sau casierul sau alt membru al comitetului executiv sa aiba a doua semnatura
Specimenul de semnaturi pot fi ambele obligatorii (prima si a doua), pot fi 1 sau 2 persoane cu prima semnatura si 1 sau 2 persoane cu a doua semnatura; dupa cum comitetul executiv poate sa decida numai o singura semnatura.
Buna seara, si multumesc frumos pentru raspuns. Dar alta este problema mea. Saptamana viitoare va avea loc adunarea generala ( a 2 a) si din cate am inteles vor sa schimbe presedintele. Intrebarea este urmatoarea: trebuie facute alte dosare pentru ditl si judecatorie?

Pe mine m-a uimit ce putea spune acea D-na. Ma gandeam ca poate s-a schimbat ceva in legislatie si eu nu mai sunt la curent. De aceea am cerut ajutorul dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Adriantot, moderator
Ce inseamna ditl?
Directia taxe locale

Am ineles ca se vor trebuie sa faca 3 dosare. Exact ca la infiintarea asociatiei.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
Adriantot, moderator
:slap: Daca se schimba presedintele Romaniei, se declara independenta tarii inca o data, se convoaca Constituanta inca o data, se voteaza Constitutia inca o data etc?
Zau, aplecati urechea la toate fantasmagoriile?

Nu doamna, din punct de vedere al bancii, pentru ca numai asta trebuia sa zica doamna de la ghiseu, presedintele nou ales, cu stampila si cu PV al AG in care a fost ales presedinte in mana se prezinta la functionarul bancar care se ocupa de persoane juridice si cere sa se anuleze specimenul de semnatura al fostului presedinte si sa si-l depuna pe al sau, ca presedinte al asociatiei. Unele banci cer ca acest PV sa fie autentificat la notar, altele nu.
Poate mai trebuie si alt document (sa nu va surprinda daca ii va cere certificat de grefa de la judecatorie, ca va trebui sa-l duca si pe acesta, dar poate nu i-l cere si scapa mai ieftin).

Asociatia nu trebuie reinfiintata de fiecare data cand se alege un alt presedinte.

Alte discuții în legătură

Specimen de semnatura maria.o maria.o Exista prevederi in legatura cu persoanele reprezentand asociatia de proprietari, care pot fi desemnate ca avand specimene de semnatura la banca la care va fi ... (vezi toată discuția)
Specimen semnătura in bancă Elena Irina Elena Irina Bună ziua! Sunt de curând președinte al asociației de părinți din școală și mergând la bancă ,am depus actele pentru schimbarea specimenului de ... (vezi toată discuția)
Cine face operatiuni prin banca? Paraslica Paraslica Poate presedintele asociației de proprietari să retragă numerar sume de bani din contul asociației din bancă numai cu semnătura sa? ... (vezi toată discuția)