avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine face operatiuni prin banca?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine face operatiuni prin banca?

Poate presedintele asociației de proprietari să retragă numerar sume de bani din contul asociației din bancă numai cu semnătura sa? Administratorului i-a dat aces la cont (depuneri, plăți, extrase de cont).
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:48, 17 Iunie 2014
La banca ti se cere o copie de pe Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari unde se vede cine a fost ales presedinte, si, daca la deschiderea contului s-a prezentat o singura semnatura pentru desfasurarea operatiunilor pe cont , respectiv a presedintelui, atunci da, acesta poate depune si retrage bani din contul Asociatiei.In cadrul Asociatiei noastre s-au prezentat doua semnaturi,respectiv a administratorului si a presedintelui, si atunci operatiunile nu se pot face decat in baza celor doua semnaturi.
Dreptul de semnatura in banca se stabileste prin hotararea Adunarii Generale.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Persoanele cu drept de semnatura si acces la conturile asociatiei de proprietari sunt dispuse prin vot de participantii la adunarea generala
Administratorul a dat semnătură la deschiderea contului dar presedintele susține că a vorbit la bancă și el poate fară semnătura administratorului să extragă bani fiind reprezentantul legal al asociației.
Banca nu poate legal sa accepte operatiuni in contul asociatiei fara specimenul de semnatura.
Daca presedintele nu are depus acest specimen, atunci situatia este nelegala, chiar daca el vorbeste "vorbe" la banca si e reprezentantul asociatiei.

Alte discuții în legătură

Semnatura marian_01 marian_01 cine are drept de semnatura electronica la banca,presedintele,contabila? (vezi toată discuția)
Operatiunile bancare in asociatia de proprietari masso masso buna ziua! sunt presedinte al unei asociatii de proprietari si singurul care opereaza cu banca din partea asociatiei; este legal sau cum am aflat, ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiilor de proprietari nr. 230/2007 incalcata caralin caralin Va rog sa ma ajutati in legatura cu o nelamurire pe care o avem o parte din membrii asociatiei de prorpietari. Unii membrii afirma ca desii exist anumite legi ... (vezi toată discuția)