avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Specimen de semnatura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Specimen de semnatura

Exista prevederi in legatura cu persoanele reprezentand asociatia de proprietari, care pot fi desemnate ca avand specimene de semnatura la banca la care va fi deschis contul asociatiei?
Cel mai recent răspuns: maria.o , utilizator 22:52, 5 August 2010
Ca la orice alta persoana juridica (S.A. , SRL, SNC...) conducerea stabileste asupra celor care fac operatiuni prin banca. Intr-o asociatie, comitetul executiv condus de presedinte stabilesc persoanele, tot din conducere, care fac aceste operatiuni. Se poate stabili si cuprinde in protocolul cu banca unde se deschide contul ca un membru al comitetului (poate chiar presedintele sau vicepresedintele) sa ai9ba prima semnatura; administratorul sau casierul sau alt membru sa aiba a doua semnatura; semnaturile pot fi ambele obligatorii (prima si a doua); pot fi 1 sau 2 persoane cu prima semnatura si 1 sau 2 persoane cu a doua semnatura; poate fi si numai o singura semnatura.
Oricum acestia trebuie sa fie din conducerea asociatiei.
Mai am o neclaritate:daca administratorul este o persoana angajata cu contract , nefacand parte din asociatie nu poate fi desemnata? (nu face parte din conducere).
Administratorul nu face parte din conducerea asociatiei dearece este un angajat al conducerii asociatiei.

Ba da, una din semnaturi poate fi si a administratorului, dar nu poate fi unica semnatura a lui.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere presedinte. lili_75 lili_75 Buna seara. Fac parte din comitetul unei asociatii de proprietari.Astazi mergand la CEC am auzit o d-na de la un ghiseu ca explica unui administrator ce ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)
Cine face operatiuni prin banca? Paraslica Paraslica Poate presedintele asociației de proprietari să retragă numerar sume de bani din contul asociației din bancă numai cu semnătura sa? ... (vezi toată discuția)