avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... La expirarea contractului de inchriere este necesar sa ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

La expirarea contractului de inchriere este necesar sa anunt ANAF?

Buna ziua,

Am inchiriat un apartament proprietate personala anul trecut in vara pe o perioada de un an incepand din luna Iunie 2015. Chiriasul nu mai doreste sa continue inchirierea si la expirarea contractului se va muta iar eu nu voi mai inchiria locuinta.
Am citit ca la rezilierea contractului trebuie sa anunt la ANAF pentru a imi recalcula taxele pe "Venituri din cedarea folosintei bunurilor". Daca contractul meu este pe o perioada determinata, mai este nevoie de acest drum la ANAF? Ce acte trebuie sa duc/ completez?
Pot sa depun aceasta incetare online pe site-ul ANAF? Am cont de utilizator la ei

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:53, 2 Iunie 2016
Consider că nu mai trebuie să anunțați dacă contractul a fost pe o perioadă determinată și a fost dus până la capăt.
ralgal a scris:

[...]
Pot sa depun aceasta incetare online pe site-ul ANAF? Am cont de utilizator la ei

Va multumesc anticipat



Ca sa raman intr-un registru umoristic, puteti sa ne aratati si noua cum arata o incetare a unui contract de inchiriere pe durata determinata la expirarea acestuia? Cred ca asta poate fi trecuta ca fiind culmea birocratiei,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
inregistrare contract inchiriere la anaf de catre mai multi copropietari florinita florinita Buna ziua, Parintii mei au cumparat un apartament pe care l-au inchiriat, in baza unui contract de inchiriere, inregistrat si la fisc. Intre timp mama a ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere apartament personal Adnya Adnya Buna ziua, As dori sa imi inchiriez apartamentul personal, fie pe o perioada indelungata, fie in regim hotelier. Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Exista ... (vezi toată discuția)