avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat mostenesc sotul si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat mostenesc sotul si copii

Mama mea ia facut surorii mele un act de vazare cumparare si intretinere in anul 2005,la sfarsitul actului este specificat ca este in devalmasie cu sotul ei. in anul 2011 sora mea a decedat,in urma acestui act cat are drept de mostenire sotul si cat au deptul copii?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 12:42, 3 Iunie 2016
Sotul supravietuitor mosteneste o cota de 1/4 iar copiii o cota de 3/4 care se imparte in mod egal functie de cati copii a avut sora dvs..
Sora a avut 2 copii
Atunci se imparte 3/4 la 2.
cum sotul este si el proprietar (in devalmasie cu sotia), se va face intai o incheiere de regimmatrimonial, in urma careia el va primi 1/2.
cealalta jumatate intra in masa succesorala, din care el mosteneste 1/4 si copiii 3/4
Cu cine sa mai faca incheierea de regim matrimonial daca sotia a decedat??

Alte discuții în legătură

Buna ziua!existand un contract prenuptial pe separatie de bunuri,la ... beatrice1970 beatrice1970 Buna ziua!Existand un contract prenuptial pe separatie de bunuri,la decesul unuia dintre soti,ce cota parte are sotul supravietuitor in fata copiilor sotului ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)