kondorul a scris:
Din cauza ignorantei locatarilor din acest bloc, printre care ma includ si eu am ajuns sa acumulam datorii imense, avand facturi la utilitati de ordinul sutelor de milioane.
1-Datoriile imense au fost generate de ignoranta proprietarilor pentru a plati sau datorita administratorului de imobil ?
2-
s-a intocmit o noua asociatie de proprietari a blocului in care locuiesc si astfel s-au inceput demersurile pentru darea in judecata a fostului administrator.
Cum s-a intocmit o noua asociatie de proprietari ?
Demersurile pentru demonstrarea eventualelor incalcari ale normelor,existenta de prejudiciu,puteau fi desfasurate si de catre vechea asociatie
3-
Din cate am inteles toate documentele originale sunt la sectia sectorului de care apartinem depuse pentru a incepe procedura de judecata.
Daca documentele sunt la sectie,inseamna ca se deruleaza o cercetare penala,urmand ca procurorul sa analizeze documentele sa coroboreze cu declaratiile partilor pentru ca in final sa dispuna solutie,care nu se poate garanta ca va fi trimiterea in judecata
De altfel,pentru datoriile acumulate nu este responsabil numai administratorul,ci si presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari
4-
sau ar trebui sa astept pana sunt chemat in instanta
Dv ati precizat ca
s-a intocmit o noua asociatie de proprietari a blocului in care locuiesc si astfel s-au inceput demersurile pentru darea in judecata a fostului administrator.
5-
Nu se stie cand se va stabili o data a procesului, ar putea trece 6 luni, poate 1 an, eu ce ar trebui sa fac ?
Pana cand nu se finalizeaza cercetarile in dosar-care afirmati ca se afla abia in faza de cercetare la politie,nu se poate afirma ca procurorul va dispune rechizitoriu pentru investirea instantei de judecata cu autoritatea solutionarii cauzei
Chiar si daca se ajunge in instanta,care poate sau nu sa aprecieze culpa ex administratorului,nu va poate garanta nimeni ca acesta este solvabil
Sunt frecvente situatiile in care asociatia de proprietari beneficiaza de hotarare judecatoreasca definitiva favorabila care nu poate fi materializata pentru ca debitorul nu are bunuri in evidenta
6-Aveti posibilitatea sa contractati in nume personal expertiza finaciar contabila prin expert contabil care in urma verificarii documentelor poate sa concluzioneze asupra temeiniciei si legalitatii sumei pretinse in sarcina dv drept restanta
Atat timp cat documentele sunt in cercetare la politie nu se pot desfasura si alte verificari ale acelor documente,astfel ca o eventuala expertiza financiar contabila ar putea fi realizata numai dupa finalizarea cercetarii cauzei in derulare la politie/parchet