avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la parinti

Buna ziua va rog un sfat detin un certificat de mostenitor pt. casa de la parinti cu acest C.M se poate depune la carte funciara ptr.o informatie ptr.a indentifica da ca parintii mei au avut teren ?si ce acte mai ieste nevoie ? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
paris50paris, utilizator
Chiar dacă părinţii dvs. aveau teren care putea fi retrocedat prin legile fondului funciar apărute după 1990, acum nu mai puteţi face nimic să-l recuperaţi. Retrocedările s-au făcut pe bază de cereri ale moştenitorilor depuse la primăria de care aparţinea terenul în termenele stabilite de Legea 18/1991, Legea 169/1997 şi Legea 1/2000. Termenele în care se puteau depune cereri s-au scurs de mult. Acum, chiar dacă aţi fi dispus de acte doveditoare, nu mai puteţi face absolut nimic.
Va multumesc dar pe mine ma intereseaza da ca au avut teren pt ca se pare ca cineva au beneficiat de pe urma lor sa unblat cu mismasuri si as dorii sai depistez cine au fost si cine au vandut In numele parintilor mei nu ma mai Intereseaza da ca mai pot recupera terenul ma Intereseaza sa platesca In fata legi da ca sa unblat pe dedesupturi astept sfaturi va multumesc
O variantă ar fi următoarea:
Depuneţi la Comisia locală de fond funciar (la primăria de care aparţin terenurile care ar fi putut fi ale părinţilor dvs.) o cerere în care să întrebaţi dacă au fost depuse cereri de reconstituire a dreptului de proprietate pe numele autorilor (şi aici menţionaţi numele părinţilor dvs. sau ai bunicilor), în baza Legii 18/1991, a Legii 169/1997 sau a Legii 1/2000 şi, de asemenea, ce terenuri au fost atribuite celor care au depus acele cereri (pentru că nu înseamnă neapărat că dacă s-a depus cerere de retrocedare pentru anumite terenuri, acele terenuri au şi fost retrocedate).
Va multumesc foarte mult si o ultima Intrebare ma indrumat cineva si la camera notarilor sa cer o adresa da ca parintii mei au avut propiatati sau ce vanzari sau facut in numele lor se poate si la camera notarilor pt.aceasta situatie ? va multumesc cu respect
Eu nu cred că se puteau face "Vânzări în numele lor". Dacă au avut proprietăţi în perioada comunistă, atunci acele terenuri au fost, eventual, retrocedate persoanelor care au depus cerere de retrocedare, având calitatea de moştenitori (chiar dacă erau moştenitori de grad mai îndepărtat). Dacă acele terenuri au fost ulterior vândute, atunci vânzătorii sunt cei care au obţinut acele terenuri (folosindu-se de părinţii dvs.), nicidecum părinţii dvs. Deci, părinţii dvs. nu pot apărea în calitate de vânzători.

Alte discuții în legătură

Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua Va rog sami dati un sfat parintii mei au decedat In 1987-1988 unde as putea varifica ce vanzari sau facut In numele lor dupa 1990 ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Mostenire petreica petreica buna ziua va rog un sfat detin un certificat de mostenitor din 1995 unde ar trebui sa ajung si ce documente mai am nevoie sa verific daca parintii mei au ... (vezi toată discuția)
Retrocedare ContSters125561 ContSters125561 cum pot sa-mi recuperez un teren care mi'a fost luat in 1987?toti avocatii la care am apelat imi spun ca este pierdut daca nu am actionat pana acum.In 1990 am ... (vezi toată discuția)