avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de serviciu anticipata partiala M.Ap.N.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de serviciu anticipata partiala M.Ap.N.

Buna ziua.
A. Doresc sa stiu daca o persoana cu urmatoarele stagii de vechime,atat in cadrul MApN cat si ca angajat in munca cu contract individual de munca, in varsta de 45 ani, poate solicita si beneficia de Pensie de serviciu anticipata partiala in sistemul pensiilor militare de stat, conform art. 18 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!
1. vechime in serviciu 16 ani (1an si 1 luna militar in termen+4 ani elev institut militar de ofiteri si 10 ani si 11 luni cadru militar activ); - trecut in rezerva ca urmare a reducerii unor posturi din statele de organizare in anul 2006!
2. vechime in munca 9 ani si 17 zile (contract indiv. de munca in societati comerciale cu capital de stat);
3. stagiu de cotizare de 1 an (beneficiar al indemnizatiei de somaj)!

Solicit acesta lamurire, deoarece la art.18 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prevede ca " au dreptul la pensie de serviciu anticipata partiala militarii...IN ACTIVITATE, , care au o vechime efectiva de minim 20 ani, dintre care cel putin 10 ani vechime in serviciu, si care se afla in una din urmatoarele situatii....."
Ori la data prezentei persoana este ofiter in rezerva!

B.Cand ar avea dreptul la pensie de serviciu acesta persoana, in cazul in care NU s-ar incadra la Pensie de serviciu anticipata partiala in sistemul pensiilor militare de stat, conform art. 18 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat!

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Angajare persoana care beneficiaza de pensie serviciu anticipata danut mariana danut mariana Societatea doreste sa angajeze o persoana trecuta in rezerva din MAPN, care beneficiaza de pensie serviciu anticipata partiala conform art 18 alin 1 lit b din ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi la pensie anticipata partiala la 42 de ani? dorat dorat lucrez in mapn de 20 de ani si am 42 de ani si sunt dat apt limitat pentru serviciul militar de către comisiile de expertiză medico-militară.Pot iesi la ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu Dragan Marian Dragan Marian Cumul Pensie Salariu Pensionar partial anticipat in baza unei decizii medicale din MAPN. Ma pot angaja cu contract individual de munca la patron in baza noii ... (vezi toată discuția)