avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Training personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Training personal

In cazul in care firma investeste in personal, in sensul imbunatatirii calificarii profesionale: este legal sa intocmeasca act aditional la CM prin care sa impute angajatilor restituirea contravalorii cursurilor la plecarea acestora din firma mai devreme de un termen stabilit?
Termen in care investitia se poate considera amortizata?
Cel mai recent răspuns: crystyna2000 , utilizator 19:52, 3 Iunie 2016
Este legal sa se incheie un act aditional la c.i.m. cu clauza de formare profesionala si in care sa se mentioneze, conform art.198 C.mun., faptul ca : Nerespectarea de catre salariat a obligatiei de a nu avea initiativa incetarii c.i.m. pe o anumita duarta de timp va determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Nu exista un astfel de termen prestabilit in legislatie.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim- training platit de catre angajat ioannanice ioannanice Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul ... (vezi toată discuția)
Pregatire profesionala inainte de incheierea contractului individual de munca Clara252000 Clara252000 Buna ziua! In calitate de administrator al unei societati, am trimis la atestare si pregatire profesionala un candidat pentru postul disponibil in firma. ... (vezi toată discuția)
În românia o firmă care te scolarizeaza,prin contractul de ... Constantin 81 Constantin 81 În românia o firmă care te scolarizeaza,prin contractul de muncă poate sa te oblige sa lucrezi la ei 3 ani? (vezi toată discuția)