avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună Am fost angajata intr o firma ( franciza) din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună Am fost angajata intr o firma ( franciza) din România. ...

Bună
Am fost angajata intr o firma ( franciza) din România. La semnarea contractului am semnat și un act adițional care avea o clauza cum ca dacă plec mai devreme de 2 ani din companie mi se vor imputa daune de 2000 lei pentru a-și recupera banii plătiți francizorului pentru cursul urmat de mine . Curs online de 2 zile .
Eu am stat doar 2 luni,deoarece mediul de lucru nu era deloc ok .
Întrebarea mea este : Ce valabilitate are acel act adițional? Menționez ca actul e făcut de ei , nu este cerut de către firma mama. Sunt obligați sa îmi plătească ultimul salar ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 8 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1) C.mun., nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.

Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute mai sus determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu scolarizarea se pot imputa salariatului daca pleaca din firma? florin561205 florin561205 organizam in mod obisnuit scolarizari pentru salariati in tara si strainatate si se intampla din ce in ce mai des ca unii salariati dupa o scurta perioada sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim- training platit de catre angajat ioannanice ioannanice Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul ... (vezi toată discuția)
În românia o firmă care te scolarizeaza,prin contractul de ... Constantin 81 Constantin 81 În românia o firmă care te scolarizeaza,prin contractul de muncă poate sa te oblige sa lucrezi la ei 3 ani? (vezi toată discuția)