Va rog sa ma ajutati {sint nou pe forum} Am cumparat acum 2 ani o motocicleta veche din 1988 de la un intermediar.Am facut CV de mina intre mine si el,mi-a dat actele in original dar motorul nu are asigurare si nici ITP din 2011,cu ea circulindu-se doar pe coclauri.
In fine,dupa ce am investit niste bani in ea,ma trezesc ca nu pot sa-i fac asigurare deoarece mi se cere o copie dupa buletinul proprietarului din talon.Am reusit sa dau de proprietar dar nu-l mai intereseaza aceasta motocicleta.Am vorbit o singura data cu el la tel.I-am trimis scrisori recomandate si l-am rugat sami trimita o copie de buletin -numi mai raspunde la telefon.Fara asigurare nu pot sa o duc nici la verificare.Cei de la asigurari au nevoie de cnp-ul proprietarului din acte.Nu am de unde sa-l iau,iar proprietarul din acte nu colaboreaza.Tin sa mentionez ca pe talon nu este complectat nimic la rubrica Instrainat la...
Odata cu actele motocicletei intermediarul mi-a dat ultima polita de asigurare complectata pe numele proprietarului din acte,dar la rubrica unde se trece cnp nu era trecut nimic.
M-am interesat la primaria orasului de unde apartine cel trecut in acte....si surpriza.Proprietarul nu a trecut-o la fiscal niciodata,desi a folosito 6 ani dupa care a vindut-o.Ce pot sa mai fac....Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Va multumesc
Buna ziua,
Daca nu era recunoscut nu va indemnam spre instanta.
Este act de vanzare cumparare sub semnatura privata si doar INSTANTA, prin sentinta, ii confera caracter legal.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg - totusi asigurarea se face pe motor ,am doar datele fostului proprietar din acte{impreuna cu actele} in afara de cnp.
Si apoi,polita de asigurare mai are o rubrica - UTILIZATOR -Nu se poate sa fiu eu trecut ca utilizator i-ar cel trecut in acte sa fie trecut ca proprietar dar fara cnp {dupa cum am ultima polita}iar intr-un final sa-mi elibereze asigurarea?
Si sa circul pe numele celui din acte dupa ce-i voi face ITP.Imi pare rau ca stau si ma uit la ea si nu pot sa fac nimic.Iarasi nu pot pricepe si nici nu inteleg cum a putut cel din acte sa o inmatriculeze pe numele lui cind de fapt nici nu a trecut-o pe la primarie .Deci m-am interesat de aceasta situatie la primaria orasului de unde e.Nu a fost niciodata trecuta la impozit.Din auzite tipul se cam ocupa cu dastea.Sa merg la fisc cu actele ?Sa merg la politie sa-l cheme pentru actualizarea si clarificarea actelor?
Va multumesc anticipat