avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ajutor - asigurare pentru moto cu proprietar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ajutor - asigurare pentru moto cu proprietar neschimbat in acte

Va rog sa ma ajutati {sint nou pe forum} Am cumparat acum 2 ani o motocicleta veche din 1988 de la un intermediar.Am facut CV de mina intre mine si el,mi-a dat actele in original dar motorul nu are asigurare si nici ITP din 2011,cu ea circulindu-se doar pe coclauri.
In fine,dupa ce am investit niste bani in ea,ma trezesc ca nu pot sa-i fac asigurare deoarece mi se cere o copie dupa buletinul proprietarului din talon.Am reusit sa dau de proprietar dar nu-l mai intereseaza aceasta motocicleta.Am vorbit o singura data cu el la tel.I-am trimis scrisori recomandate si l-am rugat sami trimita o copie de buletin -numi mai raspunde la telefon.Fara asigurare nu pot sa o duc nici la verificare.Cei de la asigurari au nevoie de cnp-ul proprietarului din acte.Nu am de unde sa-l iau,iar proprietarul din acte nu colaboreaza.Tin sa mentionez ca pe talon nu este complectat nimic la rubrica Instrainat la...
Odata cu actele motocicletei intermediarul mi-a dat ultima polita de asigurare complectata pe numele proprietarului din acte,dar la rubrica unde se trece cnp nu era trecut nimic.
M-am interesat la primaria orasului de unde apartine cel trecut in acte....si surpriza.Proprietarul nu a trecut-o la fiscal niciodata,desi a folosito 6 ani dupa care a vindut-o.Ce pot sa mai fac....Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: neneaion , utilizator 21:40, 6 Iunie 2016
Buna seara,

Din punct de vedere al asigurarii, rubrica UTILIZATOR este o rubrica in care se trece un utilizator, PF sau PJ, daca motocicleta face parte dintr-un contract de LEASING. Asiguratul este societatea de leasing iar UTILIZATORUL este SC MOTORUL VESEL srl. Nu ca proprietarul este tata si eu ma "dau" cu motorul, ca utilizator (de la a utiliza = a-l folosi). A nu se incurca termenii, da?

Ca si date tehnice, in polita de asigurare se trec caracteristicile, in cazul Dvs., ale motorului, dar, ca si Asigurat, este trecut doar ceea ce scrie in talon sau cartea de identitate a motorului. De asemenea, la incheierea politei de asigurare trebuie solicitat si un act de identitate al proprietarului de unde rezulta si CNP-ul acestuia (vorbesc in calitate de broker, fara aceste date, eu neputand incheia asigurarea) Sau, daca este in vederea inmatricularii/inregistrarii, se va mai cere si actul de vanzare-cumparare unde este trecut proprietarul si, evident, se vede si CNP-ul acestuia. Daca pe proprietar ikl cheama Popescu Vasile si nu trecem nici un CNP la rubrica speciala, ne-am ars! Cati Popesti sunt in Romania de-i mai cheama si Vasile? Zeci de mii! Deci, motorul, cui il atribuim?

Ca sa aveti talon nou, trebuie sa faceti ITP-ul, pt ITP, va trebuie cartea, in original, precum si asigurarea, tot in original. Ca sa aveti asigurare, va trebuie CNP-ul proprietarului, care, in acest caz, NU SUNTETI DVS. ci INC proprietarul din acte. Talonul nu are inscris "s-a instrainat catre....". Toate aceste documente ar trebui facute pe numele Dvs. si Primaria va va inregistra pe Dvs. in calitate de nou proprietar.

Domnul Avocat va explicat faptul ca, actul pe care il aveti facut cu "fostul" proprietar, care, da, este un act de mana, semnat de amandoi, NU are putere juridica decat DUPA ce este trecut printr-o instanta care sa-l AUTENTIFICE.Numai dupa acesta autentificare, acest contract produce efecte, si anume va pune pe DVS. in postura de nou proprietar. Pana atunci, aveti un motor, care proprietarul nu va poate acuza ca l-ati furat de la el pentru ca aveti un "inscris" la mana (hartie semnata, servetel, semnat, ce-o fi el) dar care nu va este de folos in fata Primariei pentru ca nu are putere de lege nefiind solutionat de o hotarare in instanta. Numai instanta, in cazul Dvs., poate intari faptul ca s-a produs un act de vanzare cumparare, ca ati dat banii, celalalt i-a primait (ca de-ia ati facut documentul) si ca sunteti, Dvs. si nu altcineva, proprietar.

Toate hartiile astea au un sens. Lasate la voia intamplarii, cu vesnicul "n-avem timp, le facem mai incolo", actele produc efecte neasteptate in timp. Si, din pacate, ele sunt, intotdeauna, efecte negative...
Buna seara

Va multumesc tare mult pentru toate detaliile pe care mi le-ati furnizat .
Astazi ma sunat cel din acte si o sa o rezolvam pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite-formularul itl 001 mioara54 mioara54 Buna seara,am o rugaminte mare ,de fapt niste neclaritati in legatura cu formularul ITL 001.In cazul in care firma nu desfasoara activitati la adresa ... (vezi toată discuția)
Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut radierea in 30 de zile paulpaul22 paulpaul22 buna seara.as dori sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. radierea unui autovehicul pe care l-am vandut de 2ani , i-mi vin amenzi de neplata a rovinietei ... (vezi toată discuția)