avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare datorii

Buna ziua,
Am hotarat sa fac publica o mica "problemutza" cu aceasta firma fantastica si poate primesc ceva sfaturi despre cum sa mai procedez cu ei.
Prin anul 2000 un "bun" prieten imi imprumuta buletinul si merge la un operator de telefonie mobila si isi deschide un abonament pe numele meu, dar utilizat de el...dupa cativa ani gagiul se plictiseste de Roamania si se hotataraste sa migreze...iar eu supriza...ma trezesc in 2012 cu prima somatie de plata de la cei de la firma de recuperare de datorii, o somatie incarcata de multe zerouri...M-am speriat, nu stiam de unde ce si cum, si am zis ca poate e o greseala si am zis sa astept si luna urmatoare. Bineinteles ca luna urmatoare nu am mai primit nimic, dar supriza urmatoarea somatie mi-a sosit in iunie 2015, apoi august 2015, septembrie2015 si m-am hotarat sa ii sun sa vad despre ce este vorba.
Mi-a raspuns o doamna nu tocmai dragutza, detalii foarte saracutze asa ca m-am hotarat sa merg la un avocat sa le trimit o scrisoare oficiala, ceea ce am si facut.
Dupa aceea scrisoare oficiala, domnii de la Credit Express au devenit subit foarte amabili, am primit o reducere substantiala la suma pretinsa de ei si am zis sa fiu un om corect si sa imi achit datoria... Eu clar am luat-o ca pe o datorie a mea, mea culpa ca am dat buletinul unui derbedeu :), ca asa au fost sa fie vremurile si etc.
Dupa ce mi-am achitat datoria in decembrie 2015, in 30 de zile mi-au promis o hartie drept dovada ca mi-am achitat creantele fata de ei si de compania de telefonie mobila in cauza...doar ca ce sa vezi surpriza...astazi am sunat pentru ca printr-o coincidenta stupida am aflat ca inca sunt in baza lor de date ca rau platnic si etc...
Sunand astazi am primit acelasi raspuns ca in termen de 30 de zile voi primi aceasta hartie...Este corect sa primesc un astfel de raspuns? Este relevanta hartia asta pentru mine, tinand cont ca nu mai pot sa imi fac abonament pe numele meu deoarece sunt "rau platnic" desi mi-am achitat datoria?
Ce ar trebui sa fac ca sa primesc aceasta hartiutza?
Multumesc,
Ați făcut o înțelegere scrisă pentru plata datoriei ? Dacă da, scria în acea înțelegere că, în urma plății, părțile nu mai au pretenții trecute, prezente și viitoare referitoare la acea creanță?
Dacă scrie asta nici nu mai aveți nevoie de vreo hârtie.
Era precizat în înțelegere că la data plății datoriei creditorul va elibera o adeverință de plată?
Intelegere scrisa nu, dar scrie in somatie si telefonic mi-au confirmat aceste aspecte.
Convorbirile telefonice sunt inregistrate de catre ei, te atentioneaza asta inca de la inceput...ma poate ajuta si asta cu ceva?
Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2016
ruth12, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce anume scrie în somație?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca plata s-a facut prin transfer bancar puteti face dovada achitarii debitului.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mulțumesc frumos! exista cumva redeschidere sau ceva de genul acesta la prescripție? Roxana 7 Roxana 7 Sau orpire prescripție și reluare datorie? Ieri după-masă am fost sunata din nou de cei de la Credit Express și mi-au ceva de genul asta.Multumesc din ... (vezi toată discuția)
Datorii la firma de recuperare albandra albandra Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. de 3 ani platesc o datoriei la o firma de recuperari , un credit luat de la banca l-=a care ramasesem in urma ... (vezi toată discuția)
Cerere plata datorie de acum 14 ani Dinte Dinte Buna ziua! Ma confrunt cu o \\\\"mica\\\\" problema. Acum 2 luni mi-a venit acasa o scrisoare de la EOS KSI Romania SRL (firma de recuperare creante -am aflat ... (vezi toată discuția)