La infiintare, in martie 2015, Srl-D a cerut finantelor sa fie platitor de tva. Cererea a fost respinsa. Acum finantele ii cer administratorului sa depuna dec 088, si cer sa platesca tva pentru tot ce a facturat de la infiintare, pe motiv ca cifra de afaceri e de 270.000 ron si a depasit plafonul.#-o
De asemenea cer trecerea la impozit pe profit de 16% de la impozit pe venit 3%. Cer asta referitor anului 2015. Declaratiile 100 depuse in termen, obligatiile de plata declarate, platite... cum si de ce sa modific acum!!!???X-(
Cer asta verbal,a fost chemata contabila la anaf. Deci eu nu am nimic scris/ notificare de la ei. Am intrebat contabila, ca anaful decide cand eu nu mai sunt SRL-D?? Si a zis ca nu, ca ei nu zic ca nu mai sunt Srl-D, dar ca plafonul de 220.000 ron parca ar fi la fel ca si pt un Srl normal sa zic asa.
Plafonul nu era de 500.000 euro??? :O Si cum pot cere asta dupa jumate de an?? Si mai ales plata la Tva pt tot ce s-a facturat??
Dar normal si logic, dupa mine,
1. Eu daca totusi fac 088 si cer sa fiu platitor de tva. ceea ce nu mai doresc-- Eu am cerut o data asta, m-au respins! eu devin paltitor de tva acum, odata cu cererea, inregistrarea, de luna aceasta. Sau nu??
2. Nu m-a notificat/ avertizat nimeni totusi. O notificare scrisa, de la anaf in care sa imi dea temeiul legal pentru lucrul asta. In care sa se stabileasca o data X de la care sunt sau nu sunt paltitor tva, ca nici eu nu mai stiu / in care dau 3% sau 16% impozit
Rog un ajutor, chiar nu stiu ce sa fac, cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns:
Themis7 , utilizator
20:01, 3 Iunie 2016