avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semn de circulatie furat dupa accident!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semn de circulatie furat dupa accident!

Buna ziua,
In data de 1.06.2016 circulam pe strada Padesu ( sens unic) din Bucuresti cand din partea dreapta am fost lovit de o doamne care circula din strada Lalosu. Meseria mea fiind curier, stiam ca eram pe drumul cu prioritatate si m-am dat jos sa ii arat doamnei semnul...I-am arat semnul, vecini au iesit in strada, s-au minunat ca masinile lor sunt in siguranta si i-am cerut doamnei cu BMW asigurarea pentru a face o amiabila... Logic, doamna nu avea asigurare, asa ca am hotarat sa plec cu masina la politie sa declar accidentul si cele intamplate !
In date de 2.06.2016 , am fost sunat de catre un domn politist sa merg cu dumnealui si cu doamna la locul faptei unde spre marea surprindere , semnul a fost scos din asfals si peste locul unde era semnul un Mercedes parcat(ilegal)!
I-am aratat politistului unde era semnul si 2 vecini de acolo i-au spus ca semnul era acolo ieri si ca a " disparut" peste noapte !
Am mers la sectie, unde doamna avea 2 poze facute undeva dupa ora 22:00 in care semnul nu mai era...eu nu aveam nici o poza cu semnul asa ca politistul mi-a spus ca trebuie sa merg sa caut un martor care sa declare ca la momentul accidentului semnul era acolo,altfel voi fii declarat vinovat pentru ca nu am acordat prioritate de dreapta!:O
Eu am cautat pe google.maps intersectia si se vede foarte clar ca pe strada Lalosu exista indicator de cedeaza trecerea plus indicator de obligatie inainte sau la dreapta, dar nu cred ca un printscreen o sa ma scoata din situatia asta!
Am vorbit cu un politist din alt sector si mi-a spus ca cel mai probabil o sa fiu gasit vinovat pentru ca la momentul constarii semnul de cedeaza nu mai era acolo, un lucru care ma face sa #-o , dar totusi sper in corectitudinea politie romane...

Ce as putea face sa rezolv problema! Unde ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: arabolu , utilizator 10:14, 5 Aprilie 2021
Politistul ori habar n-are ori e rau intentionat. Vedeti harta strazii pe Google [ link extern ]
acolo se vede indicatorul pe data de aug 1014
Eu am avut un caz similar si politistul a deschis imediat harta unde se vedeau semnele.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
ludo, utilizator
1. Politistii de la circulatie au schemele strazilor, nu tb cautat pe google si in alte parti, stiu precis cum e treaba in intersectia aia
2. cazul Dumneavoastra este un exemplu clar de cat de necesara este o camera auto, mai ales ca intr-un fel sunteti si sofer profesionist
3. probati cu martori existenta indicatorului cand s-a produs accidentul; mai mergeti in zona, cautati, poate exista camere video stradale care surprind intersectia sau vecinatatea (daca nu se vede accidentul, poate se vede cum se plimba noaptea semnul)
4. daca lipseste semnul, este vina administratorului drumului, nu puteti fi facut vinovat ca n-ati cedat trecerea; motivul cu lipsa semnului poate fi invocat doar ca sa mute vina de la BMW-ista la Primarie, dar nu va poate pune in carca asta.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2016
DinuX, utilizator
Chiar daca politistii au schemele strazilor asta nu inseamna ca un conducator auto trebuie sa aiba in torpedou o harta cu indicatoarele pentru a demonstra celuilalalt care este prioritatea in intersectia respectiva.

Lipsa semnului nu poate fi pusa in sarcina administratorului drumului atata timp cat in in intersectiile nesemnalizate cu indicatoare se intra numai dupa o asigurare prealabila si se acorda prioritate de dreapta.

In conditiile in care nu exista indicatorul STOP sau CEDEAZA TRECEREA si nici vizibilitate suficienta, conducatorul auto are obligatia sa opreasca si sa se asigure.
Dupa care poate sa patrunda in intersectie si sa plece in treburile lui.;)
Salut! Te rog frumos, spune-mi cum s-a rezolvat situatia? Sunt cam 99% in aceeasi situatie! Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie mdmilan mdmilan Daca intr-o intersectie o directie are semn de \"Cedeaza trecerea\", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un ... (vezi toată discuția)
Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu invocare neacordare prioritate de dreapta in intersectie in cruce, unde exista indicator de oprire (stop) radel radel Buna seara, ieri dimineata am avut un accident rutier in urma caruia ambele masini implicate au fost avariate iar pasagerul din dreapta mea s-a lovit la ... (vezi toată discuția)