avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare bunuri - ce tip de actiune as putea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare bunuri - ce tip de actiune as putea introduce?

Am niste bunuri personale lasate in locuinta fostei mele prietene, pe care acum refuza, sub diverse pretexte, sa mi le mai inapoieze. Mentionez ca nu am fost casatorit cu ea, nici nu am avut alta forma de convietuire atestata prin vreun act. Problema este ca nici pe respectivele bunuri nu am vreo chitanta pastrata, sau ceva in genul asta. Ar fi doar niste acte medicale care au fost eliberate pe numele meu, si care se afla printre acele bunuri, atata tot. Ce actiune as putea introduce in instanta pentru a o obliga sa-mi restituie acele bunuri? Pot introduce actiune pentru furt sau doar o actiune civila? As avea vreo sansa sa-mi mai recuperez bunurile in conditiile mai sus mentionate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:45, 4 Iunie 2016
Puteti formula plangere prealabilaptr.infractiunea de abuz de incredere prevazuta de art.238 NCP,dar trebuie sa dovediti ca bunurile sunt ale dvs, la fel si pe cale civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004? mariuca57 mariuca57 In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)
Lnfractiuni retinere diploma bacalaureat in schimbul platii taxelor la universitate eusaisapte eusaisapte O universitate din tara retine diploma de bacalaureat refuzand s-o inapoieze pana studentii nu platesc o taxa Mie asta mi se pare ilegal. Ce infractiuni ... (vezi toată discuția)