Madalina3 a scris:
Am inaintat deja cererea unui avocat pt pensia alimentara si incredintarea minorului..Intrebarea mea este: ARE EL DREPTUL SA BENEFICIEZE DE ALOCATIA MINORULUI DESI MINORUL LOCUIESTE CU MINE? Exista riscul sa pierd in instanta copilul,pentru motivul ca este cetatean austriac si el are o situatie financiara buna? nu am fost casatoriti legal iar copilul are numele meu!
Unui avocat de unde`? Din Austria` sau din România`?
Încredințarea minorului nu există în România, în Austria DA.
Procesul din România vă este defavorabil, deoarece în Austria nu există autoritate părintească comună, în România este comună (autoritatea părintească).
Alocația în Austria este îndreptățit el(salariatul) să o încaseze(NU să beneficieze), acolo dacă nu lucrezi nu primești alocație pentru copii, este exact cum era în România pe vremea lui Ceaușescu.
El o încasează conform legii austriece, și este foarte mare comparativ cu cei 84 lei de aici, e graduală în funcție de vârsta minorului, acum(la vârsta asta) e aproximativ între 150-200 EURO.
Dacă procesul va fi în România(nu cunosc dacă Austria îl va recunoaște), va fi obligat de lege să vă vireze alocația, cum va dori el, de ex. lunar sau o data pe an, că așa este la ei, poți să alegi felul încasării alocației de la stat.
În fața legii nu are nici o relevanță faptul că NU ați fost căsătoriți legal, și ce nume poartă copilul.