avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrarea in proprietate in urma unui contract de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrarea in proprietate in urma unui contract de inchiriere

Buna ziua,

In urma unui contract de inchiriere, cu depunere garantii financiare, cel care a inchiriat bunurile poate deveni proprietarul bunurilor daca cel care a inchiriat nu returneaza garantia ?
Garantia reprezinta un procent de circa 15% din valoarea de piata a bunurilor inchiriate.
Contractul este intre societati comerciale.
Exista cale de atac si sa se poata recupera bunurile ?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
aqtnv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:28, 7 Iunie 2016
Cel care nu primeste garantia inapoi, are un drept de retentie asupra bunurilor inchiriate pana cand isi primeste banii. Nu este tocmai un drept de proprietate, mai degraba o garantie a faptului ca isi va primi banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul proprietarului asupra bunurilor mobile ale chiriasului zsigmondkrisztina zsigmondkrisztina Buna ziua,am inchiriat niste bunuri mobile unei societati comercialre care le-a detinut intr-un spatiu pe care il inchiria de la un proprietar..Chiriasul a ... (vezi toată discuția)
Monografie restituire garantie chirie arvat_t arvat_t Buna seara,conform contractului de inchirere pentru un spatiu comercial intre doua soc. com.s-a incasat contravaloarea unei chirii drept garantie,emitandu-se o ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru actiunea impotriva unei facturi gresite MihaiC2011 MihaiC2011 Buna ziua, As dori sa rog pe cei dispusi sa ma ajute cu un raspuns sa imi spuna ce e de facut in cazul in care o firma importatoare ale unor produse ... (vezi toată discuția)