In urma cu cativa ani, intre doua locuri de munca am avut putin peste 1 an de inactivitate (deci neplata somaj, sanatate, CAS) in care am dorit sa fac voluntariat si sa ma dedic unor proiecte sociale.
Am reluat activitatea in campul muncii dupa acel an, dar exista sansa sa urmeze cateva luni in care sa ma dedic iar altor activitati neremunerate, timp in care nu voi figura angajat din nou, pana la urmatorul loc de munca.
Va rog mult lamuriti-ma la urmatoarele:
- cu ce imi dauneaza in viitor vechimea intrerupta in munca? Atata timp cat ani de zile sunt angajat, cu toate cotizatiile la zi, si apoi urmeaza perioade relativ mici de inactivitate (si deci nu cotizez) intre doua locuri de munca?
- ce pot face ca vechimea sa fie inregistrata si in perioada de inactivitate? (ce anume si cat trebuie achitat catre stat?)
Intr-adevar, in perioada de inactivitate, puteti alege sa achitati , in baza unor contracte de a sigurare , contributia la pensie, somaj si sanatate, dar niciuna din aceste plati nu va acorda vechime in munca ci doar stagiu de cotizare.
Contractele de asigurare pentru pensie si somaj nu se pot incheia retroactiv.
Vechime in munca
nebunica
As vrea sa stiu daca atunci cand societatea nu a mai platit de mai multe luni contributiile salariale, vechimea la pensie pt salariati este intrerupta sau ce ... (vezi toată discuția)