avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... indemnizatia concediului de odihna
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

indemnizatia concediului de odihna

M-ar interesa sa aflu cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de odihna ,in cazul unui profesor ,care pe langa norma de baza( 16 ore -invatamant special) ,are inca o catedra( norma) in regim plata cu ora. multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 8 Iunie 2016
Ordinul MECTS nr. 5.559/2011 - aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant :

Art. 10. - (1) Pe durata concediului de odihna cadrele didactice au dreptul la o indemnizatie calculata in raport cu numarul zilelor de concediu inmultite cu media zilnica a salariului de baza, a sporului de vechime si, dupa caz, a indemnizatiei de conducere, luate impreuna, corespunzatoare fiecarei luni calendaristice in care se efectueaza zilele de concediu. In cazul in care concediul de odihna se efectueaza in cursul a doua luni consecutive, media veniturilor se calculeaza distinct pentru fiecare luna in parte

(2) Media zilnica a veniturilor se stabileste in raport cu numarul zilelor lucratoare din fiecare luna in care se efectueaza zilele de concediu de odihna
(3) In calculul indemnizatiei concediului de odihna acordat cadrelor didactice se iau in considerare si drepturile salariale care se acorda cu caracter permanent
(4) Pentru cadrele didactice incadrate cu fractiuni de norma indemnizatia de concediu se calculeaza avandu-se in vedere drepturile salariale corespunzatoare, cuvenite pentru fractiunea de norma sau fractiunile de norma care se iau in calcul
(5) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste cu cel putin 5 zile inaintea plecarii in concediu.
Ce inseamna " drepturi cu caracter permanent" ( care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de concediu de odihna) in invatamant ? De exemplu, plata cu ora acordata prin decizia Inspectoratului scolar ,peste norma de baza, pe tot parcursul anului scolar ,se incadreaza la drepturi cu caracter permanent ?
Ce inseamna " drepturi cu caracter permanent" ... presupune drepturile salariale care se acorda luna de luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna oana123x oana123x buna ziua sun profesor in invatamantul preuniversitarsi am o dilema:peperioada concediului de odihna ni se taie sporurile(simultan spor de zona),dar in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna silvivien silvivien Lucrez in invatamant si din 17 ian. 2017 pana la 15 iunie 2018 sunt in concediul medical, cod 14. De la 15 iunie 2018 pot sa imi iau concediul de odihna. Va ... (vezi toată discuția)
Co cadre didactice selena08 selena08 Buna ziua!As dori sa stiu si eu in cate zile se plateste concediul de odihna?Se plateste integral sau partial?Va multumesc!O zi placuta sa aveti! (vezi toată discuția)