avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... In legatura cu contractul de inchiriere.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

In legatura cu contractul de inchiriere.

Mi-a expirat buletinul, eu nu am casa mea.
Daca iei o casa de la o agentie imobiliara cu contract legal ,tu iti poti face buletinul,sau nu?Sau tre buie sa vrea propietarul.
Nu am familie ,nu am prieteni la care sa apelez.
Ma puteti ajuta cu o lege sau sa ma indrumati cum sa fac.
Multumesc.
Un salut.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:37, 7 Iunie 2016
Cel mai bine va adresati la Serviciul public comunitare de evidenta populatiei de pe raza unde locuiti si ei sunt cei mai in masura sa va raspunda cu contractul de inchiriere.
Ce intelegeti prin iei o casa de la o agentie imobiliara cu contract legal
Prin iei o casa ,ce intelegeti achizitionat sau inchiriat casa ?
Daca inchiriati casa ,puteti obtine viza de resedinta/de flotant,cu acordul proprietarului
Daca achizitionati=cumparati o casa printr-o agentie imobiliara,dupa ce deveniti proprietarul acesteia,ulterior puteti solicita preschimbarea documentului de identitate la adresa unde este situat bunul imobil
In caz de inchiriere cereti acordul proprietarului pentru a va face CI cu adresa imobilului. Teoretic, aveti dreptul legal, practic, e necesar acordul lui formal.
Mai puteti incerca cu o cerere la Serviciul de evidenta in care sa le solicitati ca un agent sa constate ca locuiti acolo, caz in acre nu mai e necesar acel acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat ... uncetatean uncetatean Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat fără acordul proprietarului?(nu e vorba de viza de flotant) .Având în vedere ca buletinul se ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre buletin de identitate toadermarina toadermarina Buna ziua , am si eu o intrebare Noi stam in Bucuresti cu chirie si nu am avut posibilitatea vreodata ca sa avem casa noastra , pentru cei care stau cu ... (vezi toată discuția)