avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu l-am parasit, fostul sot ramanand unic proprietar. Am schimbat orasul si buletinul, deci nu mai am in buletin aceiasi adresa la care mi-a fost incredintat minorul. Tatal copilului nu este de acord cu schimbarea domiciliului acestuia. In aceste conditii exista riscul sa nu ii pot schimba minorului domiciliul? Mentionez ca amandoi suntem parinti dedicati care ii putem oferi copilului toate conditiile pt o crestere si o educatie buna.
Domiciliul copilului se schimba cu acordul tatalui daca schimbarea afecteaza exercitarea autoritatii parintesti de catre tata.
Cum tatal nu e de acord si schimbarea domiciliului copilului afecteaza relatia dintre copil si celalalt parinte, trebuie sa va adresati instantei.
Nu e chiar atat de complicat, pe cat li se pare unor utilizatori.
Am schimbat orasul si buletinul

Cand a fost asta ?

Cert e ca situatia nu mai e asa cum era la data divortului, dvs ati trecut de atunci printr-un partaj, nu ati mai ramas in acea locuinta , ati mutat copilul in alta casa, alt oras..
Cereti doar schimbarea programului de vizita , dat fiind faptul ca ati schimbat orasul, insa tatal Poate cere ca locuinta copilului sa fie la tata, in locuinta in care copilul a locuit. Functie de varsta copilului si interesul lui, instanta va hotari intr-un fel sau altul.
Nu incercati actiunea fara avocat, conteaza cum se va apara fiecare.
Totusi, nu incercati sa va intelegeti fara instanta ?Apelati la mediere, poate mediatorul va aduce la un numitor comun.
Ce varsta are copilul ?
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
CRed ca schimbarea domiciliului (nu stim care domiciliu, de drept, de fapt, cati ani are copilul etc.) a fost facuta abuziv de dv. E ilegal.
Daca afecteaza programul de vizita, trebuia acordul tatalui, dv. nu il aveti. La fel cu scoala etc.
In divort e stipulata adresa minorului impreuna cu mama, la adresa fostului apartament, de unde eu am plecat. Nu esxista nicio interdictie de parasire a orasului, doar un program de vizita ce trebuie respectat, program pe care doresc sa il schimb, avand in vdr distanta B-CT

Mutarea in Bucuresti e recenta. Am hotarat cu fostul sot sa il lasam pe cel mic in CT pana la terminarea gradinitei. Are 3 ani, nu am facut nimic abuziv, eu il vizitez cat de des pot, il iau la mine in vacante, incerc sa vorbesc zilnic cu el la telefon. Stabilisem sa facem la notar aceasta schimbare de domiciliu atunci cand am hotarat sa il las pe cel mic la tatal lui in CT ca sa isi termine anul de gradinita, ulterior acesta s-a razgandit. De aceea ma vad obligata sa apelez la instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
In acest caz, doamna, mutati-va repede inapoi in Constanta si consulati rapid cativa avocati, caci lucrurile stau si mai rau decat ati aratat initial.
Nu numai ca ntatal nu e de acord cu schimbarea domiciliului, dar domiciliul de fapt e la tata acum inteleg...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor schimbare localitate ! tratto tratto am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)