avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lamurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

lamurire

Am studii juridice si in baza acestora, am primit o procura din partea unei persoane formulata si legalizata de un notar, in care se specifica dreptul de a o reprezenta in cauze civile si penale. De curand un politist - anchetator penal - refuza sa discute cu mine, pe motiv ca nu sunt avocat cu toate drepturile specifice. Este corect comportamentul sau, fiindca nu a vrut sa-mi precizeze pe ce temei de drept se bazeaza atitudinea sa? Va multumesc pentru ajutorul dat.
Cel mai recent răspuns: zaganescu , utilizator 19:40, 7 Iunie 2016
Cred ca trebuie facuta o diferenta intre asistenta juridica si reprezentare.
Asistenta juridica se acorda numai de avocatul ales sau desemnat din oficiu inscris intr-un barou. Asistenta juridica implica si prezenta partii.
Reprezentarea consta in imputernicirea unei persoane, numita reprezentant, de a indeplini, in cadrul procesului penal, acte procesuale pe seama unei parti care nu se poate reprezenta sau nu doreste sa se prezinte in fata organelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare conventionala de catre juristi pentru rude in procesul penal Marius Bote Marius Bote Buna seara . Am si eu o neclaritate legala. Reprezentarea conventionala din procedura civila, de catre juristi, a rudelor acestora pana la gradul doi ... (vezi toată discuția)
Oficii monik monik buna ziua! as dori sa stiu care e treaba cu oficiile acestea..cum se inscrie un avocat pt oficii, care sunt criteriile de selectie, ce se intampla de fapt cu ... (vezi toată discuția)
Proces penal Danut81 Danut81 In proces penal eu find inculpatu (acuzat pentru omor din culpa) pot sa imputernicesc pe sotia sa merga in locul meu daca eu nu pot? Sau poate sa ma apere ... (vezi toată discuția)