avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebare

am o firma de constructii si am prins o lucrare de 100000 lei si am tocmit o echipa sa o faca cu 80000 la negru dar o sa apara probleme la contabilitate cum se poate rezolva?am doua autovehicule proprietate personala pot sa le trec pe firma adica sa le cumpar de la mine?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 21:51, 14 August 2009
Raspuns la partea a doua a intrebarii: da, poate firma sa cumpere de la Dvs. masinile, chiar daca firma, de fapt, este tot a Dvs.
Buna seara.Cum aveti contractata l;ucrarea de 100000 lei,daca va faceti probleme cu echipa?daca lucrarea este legal contractata aveti posibilitatea sa justificati legal costuri utie,de ce apelati la forma ilegala ?Nu va sunt suficiente accidentele mediatizate?Care apreciati ca este avantajul schimbarii statutului celor 2 autovehicole,daca tot mergeti pe "lucrari la negru" ?
marian barbu a scris:

am o firma de constructii si am prins o lucrare de 100000 lei si am tocmit o echipa sa o faca cu 80000 la negru dar o sa apara probleme la contabilitate cum se poate rezolva?am doua autovehicule proprietate personala pot sa le trec pe firma adica sa le cumpar de la mine?

Da puteti vinde autoturismele si sa le treceti pe firma!
Referitor la eventualele probleme care ar putea aparea in contabilitate pesemne va referiti la faptul ca veti avea un profit prea mare si veti fi nevoit sa platiti un impozit mare . Descarcati pe firma toate facturile privind achizitiile de materiale , beton , fier beton , alte cheltuieli.
De asemenea va este imperios necesar un contract de prestari servicii cu o firma de constructii pentru a nu fi nevoit sa faceti alte scamatorii ca sa demonstrati cum ati platit muncitorii , de unde i-ati angajat , etc ...intrebari incomode in cazul unui control. Valoarea contractului de prestari servicii trebuie sa fie simbolica ca sa nu platiti aiurea TVA-ul aferent facturii!B-)
SUCCES!
cum pot justifica legal costurile?
daa trec masinile pe firma ca si cum le cumpar se considera ca o cheltuiala in contabilitate?

Alte discuții în legătură

Probleme cu o constructie in curs dsubti dsubti Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta. Am o casa in constructie in regie proprie. La un moment dat constructorul a ramas fara ... (vezi toată discuția)
Firma cu sediul in romania profil constructii,prestari sevicii in italia. persico persico vreau sa lucrez in domeniul constructiilor,prestari servicii etc. cu o firma romaneasca in italia.problema e ca nu am gasit pina in prezent nici un ... (vezi toată discuția)
Plata legala muncitori in constructii de catre persoana fizică nicu9 nicu9 Situatia este urmatoarea: O persoana fizica doreste sa construiasca o casa si a gasit o echipa cu care sa lucreze \"in regie proprie\". Ca majoritatea ... (vezi toată discuția)