Buna ziua,
In urma cu 3 ani, ca urmare a faptului ca am condus sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie de peste 0,8 g/l imbibatie alcoolica, mi s-a intocmit dosar penal. In cursul acestui inceput de an s-a terminat toata tevatura si sentinta ar fi urmatoarea:
Pe cale de consecinta, in baza art. 83 alin. 1 Cod penal, va amana aplicarea pedepsei inchisorii de 10 luni inchisoare stabilita inculpatului prin prezenta sentina penala pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit in conditiile art. 84 Cod penal, care se calculeaza de la data ramanerii definitive a prezentei sentine penale.
Stabileste pentru inculpat pedeapsa de 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", prev. de art 336 alin.1 din codul penal, cu aplicarea art.396 alin. 10 Cod procedura penala.
In baza art. 396 alin.1 si 4 Cod procedura penala raportat la art. 83 alin.1 Cod penal amana aplicarea pedepsei.
Inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere (2 ani):
a.) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune la datele fixate de acesta;
b.) sa primeaza vizitele consilierului de probatiune;
c.) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare ce depaseste 5 zile, precum si intoarcearea;
d.) sa comunice schimbarea locului de munca;
e.) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.
Atat. Sentina este definitiva si irevocabila.
Am citit alte intrebari pe acelasi subiect aici, pe AvocatNet, insa toate erau din 2014-2015. Ca urmare a faptul ca suntem in 2016 (ar trebui sa fie mai clare lucrurile acum prin experienta punerii in practica a legii) insa si ca urmare a ceea ce am vazut printre acele topicuri, intreb urmatoarele: exista vreun motiv pentru care Politia Rutiera sa refuze sa imi inapoieze permisul de conducere?
Precizez ca am depus actele pentru inapoierea permisului de conducere (copie dupa decizie ce are stampila definitiva, copie dupa dovada, copie dupa buletin, cerere catre comandant). Trebuie sa revin in 2 saptamani pentru a mi se da permisul. Exista posibilitatea ca la final sa refuze?
Pe langa parerea domnilor avocati, as fi curios sa aflu si cateva detalii de la persoane care au fost in aceasta situatie si au reusit sa isi redobandeasca permisul sau, in contrapartida, li s-a refuzat acest lucru.
Cel mai recent răspuns:
stefan9914 , utilizator
21:09, 11 Aprilie 2022