avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... HARTUIRE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

HARTUIRE

Sunt ,,amanta,, unui barbat casatorit despartit de nevasta in fapt nu de drep de sotia lui de cinci ani , perioada care coincide cu perioada de cand suntem noi impreuna .De tot acest timp eu sunt amenintata de catre sotia lui prin telefoane si sms-uri chiar mi-a fost sunata familia (mama si sora) si amenintata si pe aceasta cale.Mentionezca nu eu sunt cauza despartirii lor relatia mea cu el a inceput dupa ce cei doi erau deja despartiti in fapt el chiar a parasit domiciliul comun locuind in tot acest timp impreuna cu mine(avem martori care pot sustine acest lucru).o sa ma intrebati de ce nu divorteaza am un raspuns si pentru asta el este cetatean austriaciar legea acelei tari prevede ca dupa divort el trebuie sa-i plateasca dansei o renta viagera pana la urmatoarea casatorie mie nu mi se pare normal ca noi sa muncim si sa ii dam ei bani ca sa traiasca pe spatele nostru dar asta este legea si atunci preferam sa asreptam sa bage ia divortul lucru care se pare ca nu se va intampla in viitorul apropiat . INTREBAREA MEA ESTE EA ARE VREUN DREPT SA MA HARTUIASCA PE MINE ? sau ar trebuii in mod legal sa-si rezolve problemele cu sotul ei de drept ?mentionez faptul ca din urma relatiei de casatorie a rezultat un copil minor pe care tatal sau il intretine financiar (acest lucru poate fi dovedit cu acte bancare).Am vreo portita legala sa o oblig sa inceteze cu amenintarile telefoanele si sms-urile sau va trebuii sa ma conformez si sa ma obisnuiesc cu gandul ? dar daca intr-o zi amenintarile ei vor fi puse in aplicare? trebuie sa se intample ceva ca sa pot depune o plangere sau in codul nostru penal exista notiunea de HARTUIRE?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:50, 14 August 2009
Puteti sa faceti plangere penala la politie si parchet pentru savarsirea infractiunii de amenintare.:)
Este singura modalitate de a preintampina o eventuala "iesire" a acestei persoane! Si astfel se va gandi de 2 ori inainte sa va sune si sa profereze amenintari la adresa dvs si afamiliei!B-)
credeti ca asta este singura solutie totusi este mama unui copil minor nu asi vrea sa merg chiar asa de departe ar suferii copilul si el nu are nici o vina in toata povestea asta ? asi putea sa-i trimit o scrisoare printr-un cabinet de avocat prin care sa-i pun in vedere ca daca nu inceteaza acesta va fi urmatorul pas ? este legal acest lucru ? eu sms-urile le am salvate dar telefoanele nu stiu cum le pot dovedi atata timp cat ea suna cu nr ascuns . Eu nu vreau sa cer nici un fel de daune morale eu vreau doar sa inceteze.Am uitat sa spun ea este cetatean roman cu domiciliul in strainatate , dansaraspunde in fata legilor din romania sau din austria (tara in care are domiciliul)
Nu ar fi mai simplu sa va schimbati numarul de telefon? E o metoda destul de eleganta, ce spuneti?
am incercat si varianta asta dar dansa suna pe tel de la servici nu are nici un fel de scrupule si nici o frica de aceea imi este teama ca stie ca nu am nici o putere lagala asupra ei.Plus sa ma iertati dar ar trebuii sa-si schimbe toata familia numarul de tel cum pot sa le cer asta, oamenii au afaceri au numerele de tel date la clienti, la furnizori plus ei nu au vreo vina sau vreun amestec in tota problema.Chia nu existanici o portita legala in asemenea cazuri ?
Numarul de telefon puteti sa il dati la secret!
Referitor la intrebarea conform caror legi raspunde , fapta fiind savarsita prin telefon(amenintarea), ea va raspunde conform legilor austriece aflandu-se pe teritoriul austriac! Asta nu va impiedica cu absolut nimic sa faceti plangere penala impotriva ei!
O varianta este si ignorarea persoanei! Insa cred ca ati depasit stadiul in care puteti sa va impuneti starea de calm necesara !:)

Alte discuții în legătură

Ce fac cand fosta sotie ma hartuieste cu telefoane????? ContSters113373 ContSters113373 Buna ziua, va deranjez deoarece fosta sotie ma suna la ore foarte inadecvate si vorbeste foarte urat cu actuala sotie, se considera foarte indreptatita sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Hartuire lungus lungus Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, ... (vezi toată discuția)