avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... HARTUIRE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

HARTUIRE

Sunt ,,amanta,, unui barbat casatorit despartit de nevasta in fapt nu de drep de sotia lui de cinci ani , perioada care coincide cu perioada de cand suntem noi impreuna .De tot acest timp eu sunt amenintata de catre sotia lui prin telefoane si sms-uri chiar mi-a fost sunata familia (mama si sora) si amenintata si pe aceasta cale.Mentionezca nu eu sunt cauza despartirii lor relatia mea cu el a inceput dupa ce cei doi erau deja despartiti in fapt el chiar a parasit domiciliul comun locuind in tot acest timp impreuna cu mine(avem martori care pot sustine acest lucru).o sa ma intrebati de ce nu divorteaza am un raspuns si pentru asta el este cetatean austriaciar legea acelei tari prevede ca dupa divort el trebuie sa-i plateasca dansei o renta viagera pana la urmatoarea casatorie mie nu mi se pare normal ca noi sa muncim si sa ii dam ei bani ca sa traiasca pe spatele nostru dar asta este legea si atunci preferam sa asreptam sa bage ia divortul lucru care se pare ca nu se va intampla in viitorul apropiat . INTREBAREA MEA ESTE EA ARE VREUN DREPT SA MA HARTUIASCA PE MINE ? sau ar trebuii in mod legal sa-si rezolve problemele cu sotul ei de drept ?mentionez faptul ca din urma relatiei de casatorie a rezultat un copil minor pe care tatal sau il intretine financiar (acest lucru poate fi dovedit cu acte bancare).Am vreo portita legala sa o oblig sa inceteze cu amenintarile telefoanele si sms-urile sau va trebuii sa ma conformez si sa ma obisnuiesc cu gandul ? dar daca intr-o zi amenintarile ei vor fi puse in aplicare? trebuie sa se intample ceva ca sa pot depune o plangere sau in codul nostru penal exista notiunea de HARTUIRE?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:50, 14 August 2009
este legal sa-i trimit acea scrisoare printr-un birou de avocat poate acest lucru o va speia . Dansa suna inclusiv pe tel de servici nu pot sa le cer sefilor mei sa-mi schimbe nr de tel din motive personale acest nr este cunoscut de toti clientii si furnizorii + familia si ei sunt in aceeasi situatie nr de rel ale noastre le are ,,furate ,, din telefonul sotului ei cand acesta a fost in vizita la copil pe vremea cand nici nu ne gandeam ce va urma .
Este si aceasta o idee! Sa incercati sa o notificati prin avocat ca in cazul in care mai continua cu amenintarile ii veti face plangere penala !
Doamna respectiva lucreaza? Ati putea sa trimiteti si o scrisoare sefilor ei in care sa le expuneti problema "doamnei"!Austriecii sunt foarte sensibili la astfel de probleme si o vor avertiza garantat!:D
lucreaza dar sa nu uitam ca exista o problema de etica ......totusi eu sunt amanta .Daca este legala varianta scrisorii (nu asi dorii sa ma trezesc eu cu vreo plangere penala deoarece stiu ca legile austriece sunt mult mai severe in ceea ce priveste hartuirea si sa devin pana la urma din victima acuzat) plus ca mai exista posibilitatea sa-si piarda locul de munca (cred eu ) fapt care ar aduce prejudicii materiale copilului eu nu doresc ca acest copil sa sufere in vreun fel cu atat mai mult ca el are 13 ani si cunoaste situatia parintilor (mai putin problema amenintarilor in care nu am vrut sa-l amestecam)si nu are nimic impotriva mea, ba mai mult isi petrece toate vacantele impreuna cu noi
Dumneavoastra faceti plangerea in calitate de persoana vatamata ! Nu are relevanta acel aspect al vietii personale si oricum ar trebui ca persoana respectiva sa dovedeasca ca aveti o relatie de natura sexuala cu sotul ei! Ceea ce deja este o extrapolare!
B-)
Alta varianta in afara schimbarii numarului de telefon , a trecerii lui la secret si a eventualelor ignorari ale persoanei fara ca sa faceti vreo plangere, eu nu vad!
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cand fosta sotie ma hartuieste cu telefoane????? ContSters113373 ContSters113373 Buna ziua, va deranjez deoarece fosta sotie ma suna la ore foarte inadecvate si vorbeste foarte urat cu actuala sotie, se considera foarte indreptatita sa ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Hartuire lungus lungus Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, ... (vezi toată discuția)