Buna ziua,
As dori sa aflu parerile dvs in ce privesc obligatiile proprietarului vizavi de Asociatie/Administratie in cazul programarii/efectuarii unei renovari integrale fara insa sa se umble la structura de rezistenta sau sa fie facute modificari (ca de ex castigarea spatiului din balcon pt a mari o camera sau amenajarea unei bucatarii comuna cu living -ul etc). Eu am avizat prin scris admin despre durata lucrarilor (aprox. o luna) am informat de asemenea vecinii ca in prima perioada vor fi zgomote dar ca nu se va lucra intre orele de liniste 22:00-8:00 si 13:00-14:00; cum vor sa adauge suplimentar la intretinere numarul de muncitori care lucreaza (in medie 2 pe zi) dar noi nu locuim in apartament in ac perioada... i am informat ca vom continua sa platim ca de obicei 2 persoane chiar daca muncitorii termina la orele 17:00. Cu ocazia modificarilor in cartea funciara am cerut si un certificat de urbanism pt lucrari de renovare ... intrebarea mea este: Administratia are ca obligatii gestionarea spatiilor comune ...i am informat din spirit civic ca si pe vecini ca vor fi zgomote ...au zis ca vor informa politia ??? este ilegal sau impotriva legii sa renovezi ? Admiistratia dispune de bugetul meu si mai ales de timpul meu ?
Este foarte bine ca ati informat asociatia de proprietari si vecinii ca o sa renovati apartamentul si o sa faceti ceva zgomot...
Este firesc sa se treaca la intretinere un numar de persoane avand in vedere ca se lucreaza, se circula, se produce gunoi...
Nu inteleg intrebare dumneavoastra.
Sigur ca asociatia gestionaeza si administreaza proprietatea comuna, consumurile comune, poate si iundividuale...
De ce au zis si cine azis ca informeaza politia?
Si daca informeaza politia iar dv sunteti in regula, nu e nici o problema.
Puteti renova respectand legislatia.
Administratia nu are treaba cu bugetul si timpul dumneavoastra.
Ce modificari ati inregistrat in cartea funciara?
De ce ati solicitat certificat de urbanism? Simpla renovare (gresie, faianta, schimbare usi, zugravit, schimbare instalatii) nu necesita autorizare. Daca apar/dispar pereti sau apar/dispar usi va trebuie.