avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prelucrarea datelor ANAF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prelucrarea datelor ANAF

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de noile date oferite public de ANAF, cele cu persoanele fizice datornice prin siteul /data.gov.ro/dataset/datoriile-catre-bugetul-de-stat

Este legal preluarea si prelucrarea datelor (ma intereseaza mai mult cele referitoare la persoanele fizice) asa sunt sunt ele oferite (nume,prenume, oras, datorii) pe un alt website pentru imbunatatirea serviciului existent, prin cautare dupa nume, oras, sortari ordonari, etc, sau pot risca sa intru in ilegalitate si sa fiu amendat de cei de la ANSPDCP pentru afisarea datelor cu caracter personal asa cum a fost defapt si ANAFul?

Daca nu este legal atunci anonimizare lor (scoaterea numelui, prenumelui dar cu afisarea orasului) permite intrarea in legalitate?

De asemnea se aplicat aceleasi reguli pentru datele referitoare la contribuabilii persoane juridice sau nu?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel intamplator am participat la un seminar privind protectia datelor personale, la care un domn a mentionat faptul ca tabele privind calculul cheltuielilor comune ... (vezi toată discuția)
Legalitate site cu liste datornici ririana ririana Este legal ca un site sa afiseze liste cu datornici (persoane fizice si juridice) ? Se numeste datornic punct ro si cere CNP si numar de telefon pentru ... (vezi toată discuția)
Protectia datelor cu caracter personal VictorArditti VictorArditti Asociatia de proprietari are, prin prisma noii legi a datelor cu caracter personal, voie sa imi spuna numele si prenumele la avizier pentru restante? Ma rog, ... (vezi toată discuția)