avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... legalitate site cu liste datornici
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

legalitate site cu liste datornici

Este legal ca un site sa afiseze liste cu datornici (persoane fizice si juridice) ?
Se numeste datornic punct ro si cere CNP si numar de telefon pentru verificare, face vanzari de datorii, scrie valoarea datoriei, numele debitorului si culmea culmilor la sectiunea termeni si conditii are o anexa (anexa 1) numita lista de preturi unde apare o singura propozitie prin care informeaza ca datornicii care vor sa fie stersi din lista trebuie sa plateasca 9.99 lei.
Este legal sa existe un asemenea site?
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 13:06, 24 Mai 2018
Societatea pare valabil infiintata si nu sunt reglementari care sa interzica cesiunea de creanta (cumpararea datoriilor adica).
Pe de alta parte daca datoria listata nu este reala, evident puteti cere societatii sa va stearga din lista de datornici, fara sa fie necesara vreo plata.
Deci oricine stie CNP-ul sau nr de telefon al datornicului poate accesa contul acestuia si este foarte ok asta? Deci in curand ar putea fi internetul plin de datele noastre expuse fara nicio problema? Atunci ANAF-ul de ce a fost amendat pentru listele rusinii?
ANAF a primit amenda pentru neregularitati (date neconforme cu realitatea) in publicare, nu pentru nelegalitatea publicarii. Listele la care va referiti exista in continuare si sunt actualizate la trei luni, publicarea lor nu este ilegala atata timp cat datele sunt corecte.
CNP si nr de telefon nu sunt facute publice pe site-ul la care va referiti, chiar accesand o anume creanta acestea nu apar, daca cel care acceseaza le stie deja din alte surse.
Insa daca aveti dubii, va puteti adresa cu o petitie in acest sens (se poate si on-line) catre ANSPDCP.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelucrarea datelor anaf teperomanesti teperomanesti Buna ziua, Am o nelamurire legata de noile date oferite public de ANAF, cele cu persoanele fizice datornice prin siteul ... (vezi toată discuția)
Se incadreaza in normele gdpr site-urile care listeaza firme, mf sau monitorul oficial? DeeLa DeeLa Dupa cum se stie, monitorul oficial expune date personale despre administratori si firme (date act consitutiv care include CNP, adresa etc). Ministerul ... (vezi toată discuția)
Este legal ca orc si ministerul de finante sa publice pe internet si vanda informatii personale ale pfa ang-2012 ang-2012 Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul. Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea ... (vezi toată discuția)