Salut,
Desi intrebarea a fost pusa acum mult timp, cred ca e o intrebare foarte relevanta, cu care ne-am lovit inclusiv noi la Incorpo.ro. Raspunsul este nuantat, si nu cred ca exista un raspuns transant referitor la speta.
Se poate argumenta ca pentru functionarea unei societati, e important ca tertii sa stie cine sunt reprezentantii societatilor. Lucru care se poate face doar daca informatiile despre structura de actionariat si de administratori este publica, intr-o forma sau alta.
Astfel, publicarea in MO partea IV face informatiile opozabile partilor, astfel tu ca tert putand sa verifici daca subsemnatul chiar are, sau nu, calitatea pe care o pretinde.
Pe de alta parte, problema se pune la ce date se publica. Intr-adevar, in MO se publicau (si din pacate, inca se publica), in anumite situatii, date cu caracter personal sensibile, precum CNP, adresa personala, nr de telefon, etc. Informatii care nu sunt obligatorii de publicat si care sunt disproportional mai sensibile decat necesitatea de verificare a identitatii cuiva, mai ales pe MO, care este o platforma publica.
Tertii care listeaza firme folosesc informatiile respective pe care le iau la randul lor de la MO, de la ANAF, etc. Nu stiu in ce masura MO accepta cererile de stergere a datelor (Aproape sigur nu o fac), dar teoretic, platformele ar trebui sa respecte si sa elimine datele la randul lor.
Noi am incercat sa stergem automat datele, astfel incat daca cauti informatii si intre timp au fost sterse, vor fi sterse si din DB nostru
[ link extern ]
, dar in mod cert fiecare furnizor de astfel de platforme are politica lui.