avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Mini-afacere pe Internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Mini-afacere pe Internet

Salut,

As vrea sa ofer un serviciu printr-un site pe Internet utilizand plati prin SMS. Din ce am mai citit sunt obligat sa devin PFA sau sa infiintez o firma pentru acest lucru. As dori sa stiu, daca aveti bunavointa, ce alte lucruri mai presupune acesta intreprindere? Ma refer la taxe, impozite, alte chestii legale.


Va multumesc,
Hancock
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:27, 15 August 2009
Pentru infiintarea PFA-ului va adresati registrului comertului cu buletinul de identitate, diplomele care sa dovedeasca ca aveti pregatirea necesara petnru domeniul ales, copie contract imobil unde veti avea sediul social. veti face la registru rezervarea denumirii PFA-ului ( numele dvs.) si apoi consilierii registrului sau un avocat va vor ajuta sa intocmiti documentatia necesara infiintarii afacerii. Contabilitatea se tine in partita simpla, dar e bine, cel putin, sa vorbiti cu un contabil, care sa va spuna ce aveti de facut, ce cheltuieli se pot deduce, cand trebuie sa platiti impozitul pe profit de 16% etc.
S-au purtat foarte multe discutii pe acest site referitor la avantajele sau dezavantajele constituirii unui PFA sau infiintarii unei societati , fie ca este vorba de o microintreprindere , intreprindere individuala sau orice alt tip de societate.
Cautati pe topicuri si veti gasi acele discutii . Lecturarea lor va va face sa decideti care este forma potrivita pentru dvs pentru a va organiza activitatea!B-)
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisa infiintarea unei societati comerciale fara angajati? irinaglisa irinaglisa Intentionez sa infiintez o firma de prestare servicii de cursuri de limbi straine, in special limba germana. De activitate ma voi ocupa eu pentru inceput, cel ... (vezi toată discuția)
pfa - infiintare yony yony buna, as dori sa stiu mai multe detali despre infiintarea unui PFA : ce acte trebuie,cam cat dureaza infiintarea PFA, firme din brasov care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Vanzari directe breman breman Salutare la toata lumea. As vrea sa ma apuc de vanzari directe - adica sa merg din casa in casa ca sa imi pot vinde produsele. Cine imi poate spune ce am ... (vezi toată discuția)