Cererea este valabila, depinde de efectul ei. Probabil cereti amanarea, trebuie sa o justificati temeinic, sa motivati lipsa de aparare sau imposibilitatea de prezentare. Daca nu este prima cerere de acest gen, instanta poate sa nu tina seama de ea. Oricum, pentru complet sunt iritante cererile de amanare sosite in ziua sedintei, ganditi-va ca judecatorii s-au pregatit studiind dosarul dvs., au chestiuni pe care trebuie sa le lamureasca la termenul respectiv, sa avanseze in judecata si sa scoata de pe rol cat mai multe dosare. Cand mai vine si partea cealalta de cine stie unde, din alt oras, se prezinta martorii, sau avocatul advers a renuntat sa se prezinte intr-un alt proces pentru a raspunde in dosarul dvs, nu beneficiati de prea multa simpatie.
Parerea mea este ca sunteti la mana judecatorului care poate sa nu ia in considerare cererea respectiva!
Poate motiva chiar ca nu a primit cererea , ca nu se vede pe suportul de hartie textul si mai stiu eu ce ! Sau poate foarte bine sa o ataseze la dosar si sa tina cont de ea. Este ca la loterie --50%-50%.
De ce nu o duceti personal sau nu trimteti avocatul sa o depuna?:)
Comunicarea unei cereri către instanta se poate face prin scrisoare recomandată, telegramă, telex, fax sau orice alt mijloc de comunicare care permite stabilirea probei comunicării şi a textului transmis.
Instanta nu are cum sa nu tina cont de depunerea cererii la dosar, aceasta cerere trebuie sa o puna in discutia partilor prezente la termenul de judecata si, in niciun caz, nu poate sa o ignore...
Cererea, indiferent ca este transmisa pe fax sau predata personal instantei la termenul de judecata sau sustinuta oral in fata instantei la termen, poate fi admisa sau respinsa, in functie de obiect, de pozitia procesuala a partilor si de alte circumstante ale cauzei.
Daca aveti avocat, luati legatura cu acesta pentru a o formula el si a o sustine in fata instantei. ;)