Buna ziua,m-ar interesa si pe mine daca pana la urma sunt stabilite ceva norme care sa faca referile la acordarea dreptului cadrelor militare,:(( cadrele militare mai pot beneficia de concediu parental de 5 zile lucratoare si implicit de cele 15 de puericultura?:((
Nu exista , din cate stiu, Norme speciale pentru cadrele militare in acest caz.
Legea 210/1999
art.1
(1) Concediul paternal se acordă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a asigura participarea efectivă a tatălui la îngrijirea noului-născut. (2) Tatăl copilului nou-născut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucrătoare, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
art.4
(1) În cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat în condiţiile art. 2, se majorează cu 10 zile lucrătoare.
.....
Atentie : Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, nu prevede un astfel de concediu.
Din cate stiu pana anul acesta nu era nici o problema,numai ca de cand cu legea asta a pensiilor am inteles ca militari si politisti nu mai pot beneficia de acest drept....