avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Inscriere licenta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Inscriere licenta

Salutare!
Zilele acestea trebuie sa ma inscriu pentru licenta si nu reusesc sa imi gasesc diploma de bacalaureat. Ma pot inscrie folosind o adeverinta de absolvire a bacalaureatului sau este nevoie neaparat de diploma in original?

Mai am alte optiuni?
Cel mai recent răspuns: ContSters390045 , utilizator 00:01, 9 Iunie 2016
Potrivit art. 151 din Legea nr. 1/2011 a educației naționale

(1) Pot participa la admiterea în ciclul I de studii universitare absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă.
(2) În cadrul metodologiei proprii, instituţiile de învăţământ superior stabilesc facilităţi sau condiţii speciale referitoare la admiterea candidaţilor la programe de studii universitare de licenţă, care au obţinut în perioada studiilor liceale distincţii la olimpiadele şcolare şi/sau la alte concursuri naţionale sau internaţionale.

Studiați carta și metodologia de admitere ale universității la ale cărei cursuri doriți să vă înscrieți. Până acum, din tot ce am citit, facultățile cereau fie diploma în original, fie adeverință de la facultatea la care era depusă diploma, atunci când candidatul își depunea dosarul la o a doua specializare, însă fără posibilitatea de a concura pe un loc finanțat de la bugetul de stat.
Va puteti duce la liceu si va poate elibera o adeverinta de absolvent bacalaureat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Master pasparan constantin pasparan constantin Daca am absolvit cursuri de subingineri, pot urma masterul? Se pot echivala cu absolvirea cursurilor de lunga durata? (vezi toată discuția)