avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Inregistrari audio in facultate!
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Inregistrari audio in facultate!

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca un profesor universitar are dreptul sa faca o inregistrare audio in timpul unui examen, fara acordul studentilor.

de asemenea va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre vanzarea materialelor didactice in incinta facultatii fara eliberarea unei facturi/chitanta sau bon fiscal.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:52, 18 Iunie 2016
Legat de prima parte:
Depinde foarte mult de regulamentul de ordine interioara al Facultatii...dar mai mult ca sigur are dreptul.
Iar legat de a doua parte evaziune fiscala...etc....a fost un caz televizat cu camera ascunsa si prezentat la tv. Si cand eram eu student se proceda la fel.
Nu cred ca se pune problema de bon/factura atata vreme cat profesorul nu este comerciant si distribuie propria publicatie, care oricum este inregistrata si impozitata ca venit, prin tiraj atunci cand a fost editata, iar profesorul isi ia banii din drepturi de autor si nu din suprapret pe carte. Este o situatie oarecum similara cu cea a unui coleg al dvs., care printr-o intelegere mutuala cu cine doreste, se duce si cumpara 10 carti de la o librarie, si pe care mai apoi le imparte catre cei care le-au comandat, la acelasi pret. Se poate spune in acest caz ca face evaziune fiscala? No way! Poporul asta se uita cam prea mult la Tv.
Si propria publicatie intra sub incidenta legii nr 87/1994

[ link extern ]

Legea este lege.
Dl. CjFlorentin1982, legea 87/1994 este abrogata de vreo 11 ani, adica imediat dupa ce ati terminat dvs. scoala. Lasati-o asa cum a picat in mesajul meu.
va rog sa discutati in alta parte si sa raspundeti doar la intrebarea pe care am adresat-o eu

Alte discuții în legătură

Dupa ce ai semnat contractul cu maestrul Daniladion Daniladion O rugaminte pentru cei care au trecut prin inscrierea in barou: dupa ce ai semnat contractul cu maestrul ce pasi trebuie sa urmezi? (vezi toată discuția)
Am voie sa vand produse fara sa fiu pfa sau persoana juridica ? lucian2peu lucian2peu vreau sa cumpar niste produse din afara si sa-mi fac un site pe care sa le vand, am voie sa fac asa ceva in conformitate cu legea noastra? imi interzice sau ... (vezi toată discuția)
Traducerea cãrþilor de cãtre studenþi - pot sã dau în judecatã profesorul care îmi impune activitãþi ce nu sunt cuprinse în atribuþiile studentului? Savater Savater BUNA ZIUA, AM O DILEMA MARE! STUSIEZ LA O FACULTATE TEHNICA DIN IASI, MASTERAND IN ANUL 2, PROFESORUL DE LA O ANUME DISCIPLINA MI-A IMPUS CA PENTRU A PROMOVA ... (vezi toată discuția)